Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι επιδόσεις των οχτώ υποψηφίων ευρωβουλευτών του Ιονίου

Ευρωεκλογές
10 Ιουνίου 2024 / 15:12
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Οι σταυροί που πήραν στο σύνολο της επικράτειας και τοπικά. Στην Κέρκυρα πρώτοι στα ψηφοδέλτια των κομμάτων τους ήρθαν ο Δ. Μεταλληνός, η Αλίκη Κατσαρού, ο Γ.Κεντρωτής, η Όλγα Τσιλιμπάρη και ο Θανάσης Τσιριγώτης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη δική τους μάχη για μια θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσαν και οχτώ πρόσωπα από το Ιόνιο, με τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου Κ. Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Δημήτρη Μεταλληνό να τερματίζει δεύτερος πανελλαδικά στο ψηφοδέλτιο της «ΝΙΚΗΣ».

Αν και ο ίδιος δεν εκλέγεται, ωστόσο συγκαταλέγεται στους κερδισμένους της 9ης Ιουνίου, με τους 29.635 σταυρούς που έλαβε. Ο Κερκυραίος υποψήφιος ήρθε αμέσως μετά τον Νίκο Αναδιώτη, που κατέλαβε την μία εδρα του κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο με 41.908 ψήφους.

Μάλιστα στην Κέρκυρα ο κ. Μεταλληνός αναδείχθηκε πρώτος μεταξύ των άλλων συνυποψηφίων του κόμματος με 1.289 ψήφους  και με συντριπτική διαφορά από τον κ. Αναδιώτη που συγκέντρωσε 203 ψήφους.

Οι Κερκυραίοι ψήφισαν τους Κερκυραίους υποψήφιους

Οι Κερκυραίοι πάντως στήριξαν και τις λοιπές υποψηφιότητες από το νησί, αφού πρώτοι στα ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων τους ήρθαν σε τοπικό επίπεδο η Αλίκη Κατσαρού από τη Νέα Αριστερά με 445 ψήφους αφήνοντας πίσω της τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη με 288 σταυρούς , ο Γιώργος Κεντρωτής από το ΚΚΕ με 1.620 σταυρούς έναντι του εκλεγμένου ευρωβουλευτή Κων. Παπαδάκη που συγκέντρωσε 1.132, την Όλγα Τσιλιμπάρη  από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ  με 33 ψήφους και τον Θανάση Τσιριγώτη από το Μ-Λ ΚΚΕ με 20 ψήφους.

Η γαλάζια υποψήφια ευρωβουλευτής Όλγα Κουρή Καλλέργη τερμάτισε δεύτερη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ με 2.317 ψήφους, με τον εκλεγμένο ευρωβουλευτή Γιώργο Αυτιά να προηγείται με 2.506 σταυρούς.

Ο εκ Κεφαλληνίας υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χαράλαμπος Αραβαντινός Σιμωνέτος κατέλαβε στη γενέτειρά του, την τρίτη θέση σε σταυρούς μεταξύ των συνυποψηφίων του κόμματος, λαμβάνοντας 481.
Στη Λευκάδα η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Αγάθη Ρόζα Βρεττού που έλκει την καταγωγή της από το νησί ήρθε πρώτη στο «πράσινο» ψηφοδέλτιο με 1.171 σταυρούς.

Επιδόσεις στο σύνολο της επικράτειας

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις τους στο σύνολο της επικράτειας, οι υποψήφιοι του Ιονίου συγκέντρωσαν τους εξής σταυρούς:
ΝΔ, Όλγα Κουρή Καλλέργη 19.595
ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Χαράλαμπος Αραβαντινός Σιμωνέτος  19.841
ΚΚΕ Γιώργος Κεντρωτής, 9.547
ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Αγάθη Ρόζα Βρεττού 25.528
ΝΙΚΗ, Δημήτρης Μεταλληνός 29.635
Νέα Αριστερά, Αλίκη Κατσαρού 2.511
ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Όλγα Τσιλιμπάρη 533
Μ-Λ ΚΚΕ, Θανάσης Τσιριγώτης 173

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.