Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ - Αυλωνίτης: «Η παντοκρατορία Μητσοτάκη τελείωσε»

Ευρωεκλογές
10 Ιουνίου 2024 / 16:24

«Η άνοδος της ακροδεξιάς και του εθνικισμού και οι συνθήκες που διαμορφώνονται δεν προμηνύουν καλά μαντάτα για την Ευρώπη»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ). Τα αποτελέσματα στις Ευρωεκλογές είναι ένα μεγάλο “καμπανάκι” για όλη την Ευρώπη. Η άνοδος της ακροδεξιάς και του εθνικισμού και οι συνθήκες που διαμορφώνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν προμηνύουν καλά μαντάτα για τις διεκδικήσεις της κοινωνίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το ευρωπαϊκό ιδεώδες.

Η κεντροαριστερά σε αυτή την συγκυρία οφείλει να ανασυγκροτηθεί τάχιστα και με προτάσεις, μαχητικότητα και ρεαλισμό να δώσει ελπίδα και να αλλάξει τη διαφαινόμενη κατηφορική πορεία της Ευρώπης.

Τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα έδειξαν ότι η παντοκρατορία Μητσοτάκη τελείωσε. Η ΝΔ απώλεσε σημαντικές δυνάμεις, περίπου 1 εκ. ψηφοφόρους μέσα σε έναν χρόνο και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατόρθωσε παρά τα εσωκομματικά προβλήματα της προηγούμενης περιόδου, να μειώσει δραστικά τη διαφορά του από τη ΝΔ και να παγιωθεί ως αξιωματική αντιπολίτευση και κύριος πυλώνας της κεντροαριστεράς στη χώρα μας, με ιστορική ευθύνη για την συνέχιση του αγώνα και την συσπείρωση των δυνάμεων, που βρίσκονται διάσπαρτες σήμερα.

Ιστορικό είναι το χρέος μας για ενότητα και δράση του προοδευτικού χώρου και μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε. Με συνέπεια και σκληρή δουλειά για να κατακτήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη του κόσμου, για να κατακτήσουμε τη θετική ψήφο των πολιτών. Είναι εξόχως σημαντικό και με πολλούς αποδέκτες, το μήνυμα της μεγάλης αποχής, που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Αντέξαμε, όμως, σε πείσμα των πρωτοφανών επιθέσεων που υφίσταται το κόμμα και ο Πρόεδρος Στ. Κασσελάκης, σε πείσμα των διασπάσεων και των εσωκομματικών τριγμών που αυτές προκάλεσαν, σε πείσμα αμφισβητήσεων, ειρωνείας και ύβρεων. Καμία ανοχή εφεξής σε ότι παράγει εσωστρέφεια στο κόμμα μας, στήριξη στον Πρόεδρο, ενότητα και δουλειά.

► Στην Κέρκυρα, τα εκλογικά αποτελέσματα, μας δίνουν δύναμη και μας γεμίζουν ευθύνη. Θυμίζω ότι στις εκλογές του 2023, έναν μόλις χρόνο πριν, με μεγάλη αποχή και τότε άνω του 50%, η ΝΔ στην Κέρκυρα έλαβε ποσοστό 36,74% και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. 18,56%.

????Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. κατόρθωσε να αυξήσει, παρά τη διάσπαση, το ποσοστό του και να φτάσει στο 19,33% κι επιπλέον η ΝΔ έχασε 12 ποσοστιαίες μονάδες και έφτασε στο 24,47%. Η διαφορά μόλις 5% από τη ΝΔ αποδεικνύει ότι στην Κέρκυρα, λειτούργησαν τα αντανακλαστικά των πολιτών απέναντι στις πολιτικές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και η σκληρή δουλειά ανάδειξης των προβλημάτων και των θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία, από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και της άψογης συνεργασίας βουλευτή- Νομαρχιακής Επιτροπής, εκτιμήθηκε από τους πολίτες.

Το αποτέλεσμα της Κέρκυρας μας γεμίζει αισιοδοξία και ευθύνη για να εντείνουμε τις δυνάμεις μας στη κοινή μας στόχευση που είναι ένα ισχυρό Κράτος Δικαίου, ισότητα και ευημερία όλων των πολιτών. Στον ίδιο δρόμο θα βαδίσουμε με ενότητα και συνεργασία, συμπαραστάτες στους πολίτες, αρωγοί στα προβλήματά τους.

Είμαστε ευγνώμονες για τη δύναμη που μας δώσατε.

Σας ευχαριστούμε, συνεχίζουμε...