Παρασκευή 18.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαρία Κεφάλα: «Μια ισχυρή ευρωομάδα της ΝΔ, θα διεκδικήσει περισσότερα για την Ελλάδα» (video)

Μαρία Κεφάλα
03 Ιουνίου 2024 / 11:07

Στην Κέρκυρα η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας - Περιοδεία στον Βορρά και τον Νότο του νησιού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο τελευταίο μίλι προς τις Ευρωκάλπες, υποψήφιοι και κομματικά στελέχη οργώνουν τη Ελλάδα για να πετύχουν τα μεγαλύτερα δυνατόν ποσοστά συσπείρωσης των παρατάξεών τους. 

Σήμερα την Κέρκυρα επισκέπται η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα, η οποία συνοδευόμενη από τον κυβερνητικό βουλευτή Κέρκυρα Στέφανο Γκίκα, θα περιοδεύσει στη Βόρεια και Νότια Κέρκυρα, προκειμένου να περάσει το μήνυμα της συμμετοχής των ψηφοφόρων στην εκλογική αναμέτρηση των 9ης Ιουνίου.  

Από τα γραφεία τη ΔΕΕΠ Κέρκυρας, μιλώντας στους δημοσιογράφους τονίζει: «Θέλουμε να περάσουμε στους συμπολίτες μας το διακύβευμα των εκλογών, να έχουμε μια ισχυρή εντολή για να έχουμε μια μεγάλη Ευρωομάδα, για να διεκδικήσουμε περισσότερα πράγματα για τους 'Ελληνες και τις Ελληνίδες». 

«Η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει τα πέντε τελευταία χρόνια μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να ανατάξει την εικόνα της χώρας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Θυμόμαστε όλοι ότι είμασταν το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Τώρα η Ελλάδα έχει ανακτήσει το κύρος και την αξιοπιστία της, όχι μόνο σε ευρωπαϊκό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Η φωνή της Ελλάδας μετράει».

Εξηγώντας τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ανάπτυξη της χώρας, επισημαίνει: «Μπορεί να νιώθουμε ότι η Ευρώπη είναι μακριά μας, αλλά αν κοιτάξουμε γύρω μας, όλα είναι ευρώπη. Από τα ευρωπαϊκά κονδύλια που έρχονται, το Ταμείο Ανάκαμψης - 36 δισεκατομμύρια ήρθαν στη χώρα μας με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος διεκδίκησε το μεγάλύτερο πακέτο αναλογικά με τον πληθυσμό, σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλη- μέχρι το ΕΣΠΑ που επίσης το τελικό κονδύλιο ήταν μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο, μέχρι τις ευρωπϊκές οδηγίες σε επίπεδο νομοθετημάτων τα οποία κάθε φορά υιοθετούνται από τα κράτη μέλη».

Καταλήγοντας η υφυπουργός τόνισε: «Άρα λοιπόν η Ευρώπη μας αφορά όλους, είναι η γειτονιά μας και θα πρέπει να πάμε στην κάλπη της 9ης Ιουνίου για να δώσουμε την απάντησή μας στον λαϊκισμό και σε όλους αυτούς που προσπαθούν να βάλουν τροχοπέδη στην εξέλιξη, την πρόοδο και της ανάπτυξη της πατρίδας μας».