Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χειμαριώτης: «Είμαστε κατά στην αλλαγή χρήσης του λιμανιού Λευκίμμης σε μαρίνα»

ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
01 Ιουνίου 2024 / 14:43

"Το λιμάνι της Λευκίμμης είναι απαραίτητο για τους κατοίκους της νότιας Κέρκυρας, εξυπηρετώντας καθημερινές ανάγκες μετακίνησης και εμπορίου"

KEΡKYΡA. Την Πέμπτη 30/05/2024 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας, Βασίλη Χειμαριώτη, εκπροσώπων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας και του Senior Project Manager του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Νικόλαου Γιαμπανά, με κύριο θέμα συζήτησης το μέλλον του λιμανιού της Λευκίμμης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η δημοτική αρχή κατέστησε σαφές ότι εμμένει στην πάγια θέση της: "Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε προοπτική αλλαγής της χρήσης του λιμανιού της Λευκίμμης σε μαρίνα. Υποστηρίζουμε τη χρηματοδότηση και τη διατήρηση του λιμανιού ως έχει. Το λιμάνι της Λευκίμμης είναι απαραίτητο για τους κατοίκους της νότιας Κέρκυρας, εξυπηρετώντας καθημερινές ανάγκες μετακίνησης και εμπορίου. Η αλλαγή της χρήσης του σε μαρίνα δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Ωστόσο, είμαστε θετικοί στην κατασκευή μαρίνας είτε δεξιά είτε αριστερά του λιμανιού, καθώς και στις απαραίτητες ενέργειες για τη βελτίωση των συνθηκών του λιμανιού για να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας."

 Ο Senior Project Manager του ΤΑΙΠΕΔ Νικόλαος Γιαμπανάς εξέφρασε τις απόψεις του κατά τη διάρκεια της συνάντησης, χωρίς όμως να διαφανούν σαφή οφέλη για τους δημότες της Νότιας Κέρκυρας. Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής και να προωθεί λύσεις που ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους ανάγκες.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ