Σάββατο 29.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΕΕΜΟ Κέρκυρας - Σύσκεψη με Υπ. Τουρισμού: «Ποιος μιλάει για μας χωρίς εμάς;»

Σωματείο Εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. Με Οδηγό
31 Μαΐου 2024 / 14:59

«Γιατί το Σωματείο Εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. Με Οδηγό Κέρκυρας, που αριθμεί περίπου τριακόσια από τα εξακόσια οχήματα Ε.Ι.Χ. με Οδηγό που διαθέτει αυτή στιγμή η Κέρκυρα, δεν είχε λόγο σε αυτή την συνάντηση;»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανοικτή επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Γιάννη Τρεπεκλή και τον κυβερνητικό βουλευτή Στέφανο Γκίκα, απευθύνει το Σωματείο Εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. με οδηγό Κέρκυρας, το οποίο διαμαρτύρεται έντονα για την παράλειψη πρόσκλησής του στην ευρεία σύσκεψη φορέων με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη:

«Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε από τα ΜΜΕ την επίσκεψη στην Κέρκυρας της Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Όλγα Κεφαλογιάννη .

Δίχως να έχουμε επισήμως καλεστεί  ως τουριστικός φορέας σε κάποια συνάντηση ή σύσκεψη θεωρήσαμε ότι προφανώς το πρόγραμμα της Υπουργού δεν θα περιελάβανε συναντήσεις με τουριστικούς φορείς .

Παρά ταύτα, διαβάζοντας την ειδησεογραφία παρατηρήσαμε την πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης  στην Αίθουσα της Παλιάς Νομαρχίας Κέρκυρας, η οποία πληροφορηθήκαμε διοργανώθηκε από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ιωάννη Τρεπεκλή.

Δίχως να μπορούμε να διαπιστώσουμε ποιοι ακριβώς φορείς ήταν καλεσμένοι και ποιοι συμμετείχαν, μετά εκπλήξεως διαβάσαμε σχετική ανάρτηση του Βουλευτή της ΝΔ κ. Γκίκα. Στη σχετική ανάρτηση του βουλευτή αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι φορείς αναφέρθηκαν σε διαφορά θέματα όπως και στα θέματα των τουριστικών μεταφορών (βανάκια ).

Και αναρωτιόμαστε το εξής: Από τη στιγμή που δεν έχει καλεστεί το Σωματείο μας να συμμετέχει σε αυτή τη συνάντηση - σύσκεψη , ποιος αναφέρεται για τα θέματα και τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο μας ;

Ποιοι μιλούν για εμάς χωρίς εμάς;

Κύριε Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων,

Για ποιο λόγο δεν καλέστηκε στη συγκεκριμένη συνάντηση - σύσκεψη το δικό μας Σωματείο; 

Για ποιο λόγο ένα Σωματείο όπως το Σωματείο Εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. Με Οδηγό Κέρκυρας, που αριθμεί στο δυναμικό του και εκπροσωπεί περίπου τριακόσια οχήματα από τα εξακόσια  οχήματα Ε.Ι.Χ. με Οδηγό που διαθέτει αυτή στιγμή η Κέρκυρα, δεν είχε λόγο σε αυτή την συνάντηση ;

Για ποιο λόγο δεν έχει κατατεθεί προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο το κείμενο-ψήφισμα  που κατέθεσε το Σωματείο μας με Αρ. Πρωτ. 46/2024 από 06/03/2024;


Κύριε Γκίκα,

Ποιος ήταν υπεύθυνος στη διοργάνωση της άτυπης συνάντησης με τους τουριστικούς φορείς κατά την παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Φλουρή προ 3 εβδομάδων, όπου και πάλι το Σωματείο μας δεν προσκλήθηκε;

Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί ως Βουλευτής Κέρκυρας για τα θέματα τα οποία σας έχουμε γνωστοποιήσει;

Ως Σωματείο Εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. Με Οδηγό Κέρκυρας, και εκπροσωπώντας εκατοντάδες ανθρώπους  που απασχολούνται στο συγκεκριμένο δυναμικό κλάδο , ενημερώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν μπορούμε πλέον να αποδεχόμαστε συμπεριφορές που τείνουν να υποτιμούν την υπόσταση εμάς των ίδιων και των επιχειρήσεών μας.

Το Σωματείο Εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. Με Οδηγό Κέρκυρας από μόνο του, αλλά και σε συνεργασία με την υπό σύσταση Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. Με Οδηγό, που τυγχάνει το σωματείο μας να είναι μέλος, θα συνεχίσει να διεκδικεί με κάθε τρόπο την επίλυση χρόνιων ζητημάτων που δυστυχώς εδώ και 5 χρόνια η παρούσα κυβέρνηση κρύβει κάτω από τα χαλί.

Είναι υποχρέωση δική μας αλλά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ε.Ι.Χ. Με Οδηγό να υπερασπίσει τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις επενδύσεις των περίπου 10500 οχημάτων που δραστηριοποιούνται  αυτή την στιγμή στην Ελλάδα και  παρέχουν την υπηρεσία Εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. Με Οδηγό». 

Μαρίνος Μικάλεφ

Πρόεδρος Σ.Ε.Ε.Μ.Ο.  Κέρκυρας