Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπαράζ πολιτικών επισκέψεων από εβδομάδα στην Κέρκυρα

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
24 Μαΐου 2024 / 08:43
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Μητσοτάκης, Παπαστεργίου, Κεφαλογιάννη, Παππάς στο νησί ενόψει των ευρωεκλογών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παρέλαση κυβερνητικών στελεχών αναμένεται τις προσεχείς ημέρες  στην Κέρκυρα, ενόψει των ευρωεκλογών, ενώ όπως έχει ήδη ανακοινωθεί το νησί θα επισκεφθεί το απόγευμα της Δευτέρας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ.

Το επίσημο πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη αναμένεται να ανακοινωθεί έως αύριο, ενδεχομένως και μέσα στην ημέρα. Όπως γνωστοποίησε πάντως ο κυβερνητικός βουλευτής στο νησί Στέφανος Γκίκας, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην ΕΡΑ Κέρκυρας, ο πρωθυπουργός θα δώσει ομιλία στις 7 το απόγευμα πίσω από το δημαρχείο, ενω νωρίτερα το απόγευμα θα συναντηθεί με πολίτες και θα συνομιλήσει μαζί τους σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Όπως είπε, ο αρχικός προγραμματισμός δεν περιελάμβανε την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Κέρκυρα τουλάχιστον γι'αυτή την εβδομάδα, ωστόσο όπως εξήγησε το πρόγραμμα διαμορφώνεται σταδιακά.

Το πρωί της ίδιας ημέρας πάντως θα βρεθεί στην Κέρκυρα και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος αρχικά θα επισκεφθεί το 4ο Δημοτικό Σχολείο (Aθηναγόρειο), με αφορμή το πρόγραμμα ρομποτικής που εκπονεί και ακολούθως θα συναντηθεί με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέα Φλώρο. Από το απόγευμα και μετά θα ακολουθήσει κοινό πρόγραμμα με τον Πρωθυπουργό, στο οποίο προβλέπεται συνάντηση στις 6 μ.μ. με τον Περιφερειάρχη Γ. Τρεπεκλή.

Την Τρίτη Κεφαλογιάννη και Παππάς

Την Τρίτη 28 Μαΐου κλιμάκιο της ΝΔ με επικεφαλής τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Παππά θα βρεθεί στην Κέρκυρα και θα πραγματοποιήσει επίσκεψη και στα Διαπόντια Νησιά.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα αφιχθεί η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία έχει και το ρόλο της συντονίστριας στα Ιόνια Νησιά της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ. Η κ. Κεφαλογιάννη θα επισκεφθεί την Τετάρτη (28/05) του Παξούς, ενώ την επόμενη ημέρα θα συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για θέματα του χαρτοφυλακίου της. Στο πλαίσιο της παραμονής της, θα έχει συναντήσεις και με τους τουριστικούς φορείς.

 

Διττός στόχος

Όπως επισήμανε ο κ. Γκίκας οι επισκέψεις των κυβερνητικών στελεχών έχουν διττό στόχο. Τις ευρωεκλογές και την ενίσχυση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ που απαρτίζεται από 42 πρόσωπα αλλά και την ανάδειξη καίριων θεμάτων του νησιού που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Προσεχώς πάντως αναμένεται να επισκεφθούν την Κέρκυρα και υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος στο δρόμο προς τις ευρωκάλπες, όπως η Κερκυραία Ολγα Κουρή - Καλλέργη και η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ενώ ήδη έχουν περάσει από το νησί ο Δημήτρης Τσιόδρας που άνοιξε την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου του, η Ελίζα Βόζενμπεργκ και η Μαρία Σπυράκη. 

 

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.