Σάββατο 27.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΚΕ: Στην Κέρκυρα ο υπ. ευρωβουλευτής Τάσος Τόκας (photos)

KKE
23 Μαΐου 2024 / 10:13
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Με παραδείγματα από πολλές χώρες της ΕΕ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Τάσος Τόκας ανέδειξε τα γερασμένα και με σοβαρές ζημιές σχολεία του Βελγίου και της Ελλάδας, την έλλειψη αντισεισμικού ελέγχου και πυρασφάλειας στην Ιταλία, το κλείσιμο εκατοντάδων σχολικών μονάδων στην Φινλανδία λόγω περικοπών, η έλλειψη διδακτικού προσωπικού σε Γερμανία και Ιταλία"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Κέρκυρα επισκέφθηκε ο υποψήφιος  ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Τάσος Τόκας. Ο Τ. Τόκας είναι δάσκαλος Ειδικής Αγωγής, Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Ηπείρου, μέλος του ΔΣ της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του πραγματοποίησε περιοδεία και συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό στο 1ο Ειδικό Δημοτικό, στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις (ΕΝΕΕΓΥΛ) και στο ΚΕΔΑΣΥ.

Ακόμη, μίλησε σε σύσκεψη – συζήτηση που διοργάνωσε η ΚΟΒ εκπαιδευτικών Κέρκυρας ενόψει της εκλογικής μάχης της 9ης Ιουνίου με θέμα «Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση και η Ευρωπαϊκή Ένωση».

 

 

 

Αναφορικά με το περιεχόμενο της ομιλίας του, η ανακοίνωση του ΚΚΕ Κέρκυρας αναφέρει:

«Ο Τάσος Τόκας στο ξεκίνημα της ομιλίας του υπογράμμισε το σχολείο για το οποίο παλεύει το ΚΚΕ, ένα σχολείο όπου οι νέοι θα γίνουν κάτοχοι της γνώσης, δημιουργοί της νέας κοινωνίας όπου δεν θα υπάρχουν κοινωνικοί διαχωρισμοί και εκμετάλλευση, ένα σχολείο που θα μορφώνει και όχι θα εξοντώνει, που θα παρέχει ολόπλευρη, ζωντανή μόρφωση και μέσα σ’ αυτό θα μπορούν να χαρούν όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά την μοναδικότητα της παιδικής τους ηλικίας.

Αντιθέτως η ΕΕ έχει ως στόχο την αναπαραγωγή ενός νέου εργατικού δυναμικού ευέλικτου, ευάλωτου, όπου ο εργαζόμενος θα υποτάσσεται πειθήνια και δε θα αμφισβητεί την καπιταλιστική βαρβαρότητα, το σύστημα γενικότερα. Με παραδείγματα από πολλές χώρες της ΕΕ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Τάσος Τόκας ανέδειξε τα γερασμένα και με σοβαρές ζημιές σχολεία του Βελγίου και της Ελλάδας, την έλλειψη αντισεισμικού ελέγχου και πυρασφάλειας στην Ιταλία, το κλείσιμο εκατοντάδων σχολικών μονάδων στην Φινλανδία λόγω περικοπών, η έλλειψη διδακτικού προσωπικού σε Γερμανία και Ιταλία.

Επισημάνθηκε ότι πολιτική της ΕΕ είναι όχι η ικανοποίηση των σύγχρονων και στοιχειωδών κοινωνικών αναγκών αλλά η πολιτική του κόστους-οφέλους. Η στρατηγική της ΕΕ είναι που παράγει προτεραιότητες χρηματοδότησης ή  επιλεκτικής υποχρηματοδότησης καθώς τα χρήματα των λαών της Ευρώπης  κατευθύνονται με κύριο κριτήριο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και  έτσι από το  Ταμείο Ανάκαμψης δεν εκταμιεύονται ποσά για τα ετοιμόρροπα σχολικά κτίρια, καθώς δεν υπάρχει προσδοκώμενο όφελος, αλλά για την στην προμήθεια διαδραστικών πινάκων.

Η πείρα δείχνει ότι δεν μπορεί να γίνει βήμα κατάκτησης των λαϊκών μορφωτικών αναγκών αν δεν συγκρουστούμε με τη στρατηγική της ΕΕ. Με αιτήματα πάλης και στόχους που δεν χωρούν εντός των τειχών της ΕΕ.

Τέλος  μπροστά στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές επισημάνθηκε ότι η ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί τη μοναδική εγγύηση ότι η πάλη απέναντι σε αυτήν τη στρατηγική θα γίνει ακόμα πιο δυνατή και θα αποδυναμωθεί το αντιδραστικό οικοδόμημα της ΕΕ. Για να ανοίξει ο δρόμος για τη μοναδική ρεαλιστική διέξοδο προς όφελος των πολλών, για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τις επιταγές της ΕΕ και πλήρως δεσμευμένη στην υπόθεση της ικανοποίησης των αναγκών των παραγωγών του πλούτου.»

ΦΩΤΟ@ΚΚΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.