Τετάρτη 19.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Πέντε στο αυτόφωρο για κλοπές με «πλούσια» λεία

Συλλήψεις
26 Απριλίου 2024 / 16:50

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ράβδοι ασημιού, πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων, αξίας άνω των 26.000 ευρώ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν πέντε άνδρες, ηλικίας από 16 έως 54 ετών, την Τετάρτη (24.04.2024), εμπλεκόμενοι σε διαρρήξεις κατοικιών στην Κέρκυρα.

Σε βάρος τεσσάρων εκ των συλληφθέντων, σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, ενώ συγκατηγορούμενος για συνέργεια στο ίδιο αδίκημα είναι ένας ακόμη 54χρονος, πατέρας δύο εκ των δραστών.  

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, έξω από το Λιμάνι της Κέρκυρας, να επιβαίνουν, σε φορτηγό ι.χ. ιδιοκτησίας του 54χρονου, ενώ επιχειρούσαν να διαφύγουν, ακτοπλοϊκώς  από το νησί.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι τέσσερις άνδρες, το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν ενωθεί με σκοπό να διαπράττουν κλοπές, με λεία χρυσαφικά και κοσμήματα.

Η δράση τους, έχει ταυτοποιηθεί σε τέσσερις περιπτώσεις διαδοχικών διαρρήξεων οικιών, σε περιοχές της Βόρειας Κέρκυρας, που σημειώθηκαν τη Δευτέρα (22.04.2024) και την Τρίτη (23.04.2024) κατά τις οποίες έκλεψαν χρυσαφικά και κοσμήματα μεγάλης χρηματικής αξίας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ράβδοι ασημιού, καθώς και πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων που η αξία τους εκτιμάται ότι υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 26.000 ευρώ, ενώ μέρος αυτών αναγνωρίσθηκε από τους κατόχους τους και αφορά δύο ακόμα περιπτώσεις διαρρήξεων, στην ίδια περιοχή του νησιού, οι οποίες έλαβαν χώρα τον Μάιο του 2022 και τον Δεκέμβριο του 2023.

Προανάκριση πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, στο πλαίσιο της όποιας κατασχέθηκαν 5 κινητά τηλέφωνα και δύο αυτοκίνητα ως μέσα διευκόλυνσης για την τέλεση των αξιόποινων πράξεων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες κλοπές και συνέργεια στο ίδιο αδίκημα, κατά περίπτωση. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους, παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή.