Κυριακή 05.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ποινή φυλάκισης 5 ετών στην τέως Εισαγγελέα Κέρκυρας για τις «εξαφανισμένες» δικογραφίες

Εισαγγελέας
25 Απριλίου 2024 / 16:10

Η τέως αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμματείας της Εισαγγελίας, που κατηγορούνταν για συνέργεια, κρίθηκε αθώα

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Φυλάκιση 5 ετών επιβλήθηκε στην τέως εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας, η οποία κατηγορείται για τις εξαφανισμένες δικογραφίες.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατ’ αληθή πραγματική συρροή και για υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων κατά συρροή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η τέως αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμματείας της Εισαγγελίας, που κατηγορούνταν για συνέργεια.κρίθηκε αθώα.

Η τέως εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας άσκησε έφεση στην απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι,  υπόθεση αφορά “την εξαφάνιση και παραγραφή τουλάχιστον 154 κακουργημάτων και εκατοντάδων πλημμελημάτων”.

Δείτε επίσης: Αναζητούσαν 500 δικογραφίες και βρήκαν χίλιες!

Η όλη υπόθεση που καταγγέλθηκε ότι προσομοιάζει με δράση “παραδικαστικού κυκλώματος” στην Κέρκυρα, οδήγησε τελικά εκτός δικαστικού σώματος την πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Κέρκυρας, με απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και χωρίς δικαίωμα να εργαστεί στο δημόσιο. Μάλιστα στην εν λόγω συνεδρίαση ο Βασ. Πλιώτας, τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τόνισε ότι η συμπεριφορά της εισαγγελέως Πρωτοδικών έχει μοναδικότητα και αποτελεί μια θλιβερή κατάσταση που έθιξε το κύρος της Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, εξέφρασε τα ερωτήματα πώς είναι δυνατόν να παρέμεινε στην Κέρκυρα επί 18 ολόκληρα χρόνια (2002 έως 2020), αλλά και γιατί δεν γινόταν ενημέρωση των βιβλίων της γραμματείας για τις καταθέσεις μηνύσεων και άλλων ένδικων μέσων, όπως και την πορεία των υποθέσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ