Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Ολυμπιακή Φλόγα στην Κέρκυρα την Τετάρτη 24 Απριλίου

Ολυμπιακή Φλόγα
22 Απριλίου 2024 / 15:29

Οι λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν τη Φλόγα είναι: Σπύρος Γιαννιώτης, Μαρία Γεωργάτου, Ιωάννα Μπούζιου, Αρσένης Τσιμίνος, Χαράλαμπος Θεοδόσης, Αναστασία Μεσημέρη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Κέρκυρα περιλαμβάνεται στις ελληνικές πόλεις από τις οποίες θα περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα, πριν  παραδοθεί στη Γαλλία, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων  «Paris 2024».

Η λαμπαδηδρομία στην Κέρκυρα θα γίνει την Τετάρτη  24 Απριλίου

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Ολυμπιακή Φλόγα θα αφιχθεί στην Κέρκυρα την Τέταρτη 24 Απριλίου στις 2.45 μ.μ.  Θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Λοχαγού Σπύρου Βλάϊκου (Τάφρος Ν. Φρουρίου), Σταματίου Δεσύλλα, Γερασίμου Ασπιώτη (ΟΡΦΕΑΣ), Ακαδημίας, Αγωνιστών Πολυτεχνείου (Ακταίον)  και θα καταλήξει  στην Κάτω  Πλατεία στις 3.00 μ.μ

Η τελετή, που θα ακολουθήσει, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

- Ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων Γαλλίας  και Ελλάδας, από μικτό μουσικό σχήμα  των τεσσάρων Φιλαρμονικών, ήτοι:  Παλαιά Φιλαρμονική, Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος», Φιλαρμονική «Καποδίστριας» και Φιλαρμονική Εταιρεία «Σπύρος Σαμάρας» Άνω  Κορακιάνας.

- Έπαρση σημαιών.

- Χαιρετισμούς του Δημάρχου  Κεντρική Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Στέφανου Πουλημένου, εκπροσώπου της Πρεσβείας της Γαλλίας, και εκπροσώπου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

- Ανταλλαγή δώρων.

- Πολιτιστικό πρόγραμμα.

Οι λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν τη Φλόγα είναι:

- Σπύρος Γιαννιώτης, Ολυμπιονίκης  ανοικτής θαλάσσης.

- Μαρία Γεωργάτου, Ολυμπιονίκης Ρυθμικής Γυμναστικής

- Ιωάννα Μπούζιου,  Ολυμπιονίκης  στο σόφτμπολ

- Αρσένης Τσιμίνος, Κάτοχος Παγκόσμιου ρεκόρ εφήβων 2.000μ. στιπλ

- Χαράλαμπος Θεοδόσης, Πρωταθλητής  στο  ice swimming

- Αναστασία Μεσημέρη,  ΑΜΕΑ   έχει διακριθεί σε  αγώνες  κολύμβησης.

Την επόμενη ημέρα, στις 8.00 π.μ, η Ολυμπιακή Φλόγα  θα ακολουθήσει  την διαδρομή: Ανάκτορα, οδός Αρσενίου, όπου θα κατευθυνθεί  στο νέο  λιμάνι για την  αναχώρηση.