Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όλα τα "καυτά" ζητήματα της ατζέντας Πουλημένου - Μενδώνη

Λίνα Μενδώνη
18 Απριλίου 2024 / 15:55
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Αναλυτική ενημέρωση για τα αποτελέσματα της συνάντησης, θα κάνει ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας αύριο σε συνέντευξη Τύπου στο Μαράσλειο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ικανοποιημένος από τη συνάντησή του με την Υπουργό Πολτισμού Λίνα Μενδώνη εμφανίζεται ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος, ο οποίος ταξίδεψε σήμερα αυθημερόν στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσει με την Υπουργό κρίσιμα θέματα που σχετίζονται με την πολιτιστικό κτηριακό απόθεμα της Κέρκυρας. Η ατζέντα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, περιείχε μια ευρεία γκάμα προβλημάτων, για τα οποία ενημερώθηκε δια ζώσης η Υπουργός Πολιτισμού.

Στέφανος Πουλημένος και Λίνα Μενδώνη συζήτησαν σχετικά με το Μνημόνιο Συνεργασίας για τη Διαχείριση Παλιάς Πόλης καθώς και την ίδρυση Φορέα Διαχείρισης του Μον Ρεπό. Το διαχρονικό πρόβλημα Πυροσφάλειας στην Παλιά Πόλη, με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την άναρχη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων αλλά και στάθμευσης οχημάτων, τέθηκε επίσης σε γνώση της Υπουργού. 

Δεν έλειψαν βέβαια και τα ζητήματα που έχουν απασχολήσει πολύ πρόσφατα τη δημόσια σφαίρα, όπως το ιστορικό οικόπεδο Δεσύλλα, του οποίου την κυριότητα έχει αποφασίσει να διεκδικήσει ο Δήμος. Υπενθυμίζεται ότι το ακίνητο βγαίνει σε τέταρτο γύρο πλειστηριασμού στις 15 Μαΐου με σημαντικά μειωμένη τιμή, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αγοραστή. 

Συζητήθηκε επίσης το ερείπιο Ασάνη, στην καρδιά της παλιάς πόλης δίπλα από το ιστορικό δημαρχείο Σαν Τζιάκομο, το οποίο παραχωρήθηκε από την ΕΤΑΔ στον Δήμο για 20 χρόνια, ωστόσο η πρόταση απορρίφθηκε καθώς οι όροι θεωρήθηκαν επαχθείς και ασύμφοροι.  

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στο εμβληματικό τοπόσημο και δημοφιλέστατο τουριστικό αξιοθέατο του Αχιλλείου, ιδιοκτησίας ΕΤΑΔ, του οποίου η ανακαίνιση πάγωσε μετά το ναυάγιο της εργολαβίας.

Αναλυτική ενημέρωση για τα αποτελέσματα της επαφής του στο Υπουργείο, θα κάνει αύριο ο Στέφανος Πουλημένος, με ειδική συνέντευξη Τύπου στο Μαράσλειο.   

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.