Τετάρτη 19.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ
15 Απριλίου 2024 / 14:10

Το Σάββατο 20/04, στη 13:00, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Κέρκυρας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, στα πλαίσια της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης των μαθητώνκαι των γονέων τους διοργανώνουν σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού με τίτλο: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της LABORA Σύμβουλοι Εκπαίδευσης (www.labora.gr).

Ομιλητής του σεμιναρίου είναι ο Γιώργος Γατούδης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Καριέρας της LABORA. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20/04/2024,στη 13:00, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας (Πεζόδρομος).

Το διαδραστικό σεμινάριο έχει σκοπό να σας ενημερώσει για όλες τις νέες αλλαγές που συντελούνται καθημερινά στην αγορά εργασίας και τις επιστήμες, ώστε να επιλέξουμε με σωστό τρόπο τις σπουδές μας.

Παράλληλα, παρουσιάζονται οι ευκαιρίες που μας προσφέρει το σύστημα του Λυκείου αλλά και γενικότερα αναλύονται οι ευκαιρίες για σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τέλος, αντλώντας δεδομένα από την επιστημονική μέθοδοτης επιστημονικής ομάδας της LABORAγια την αποδοτική μελέτη, οι μαθητές και οι γονείς έχουν την ευκαιρία να ακούσουν νέους τρόπους επικοινωνίας αλλά και αποτελεσματικής διαχείρισης χρόνου και μελέτης.

Στο διαδραστικό σεμινάριο θα αναλυθούν τα εξής:

  • Η αγοράς εργασίας και τα νέα δεδομένα στα επαγγέλματα με την ταχύτατη εξέλιξη της Τεχνολογίας.
  • Εξειδικεύσεις και Επαγγέλματα της νέας εποχής (συνδυασμένα με σχολές του Μηχανογραφικού).
  • Πώς επιλέγω σπουδές με βάση τις κλίσεις και τις δεξιότητες μου;
  • Το νέο Λύκειο, οι εναλλακτικές επιλογές και τα Πεδία.
  • Μπορώ να έχω και social media και να περάσω στις Πανελλήνιες;
  • Κινητό και μελέτη: Μια σχέση που θέλει “άλλον” τρόπο.
  • Με ποιο τρόπο μαθαίνω καλύτερα και γρηγορότερα;
  • Μπορεί ο γονιός να μας βοηθήσει να βάλουμε σε πρόγραμμα τη ζωή μας;

Μετά το τέλος του σεμιναρίου, θα μπορείτε να συνομιλήσετε με τον Γιώργο Γατούδη και να επιλύσετε απορίες για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού.

 

 

ΦΩΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ