Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τέλος σε κάθε προσδοκία παράτασης της κτηματογράφησης στην Κέρκυρα

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
11 Απριλίου 2024 / 17:57
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Σε έκτακτη και επείγουσα σύσκεψη καλεί την Παρασκευή (12/4/24) ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου, το ΤΕΕ και το Οικονομικό Επιμελητήριο. Γκίκας: Μπορείτε εκπρόσθεσμα και μέχρι τον Νοέμβριο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είχε δοθεί παράταση της προθεσμίας έως την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 για τους κατοίκους εσωτερικού, για τη συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσπρωτίας και Κέρκυρας από το Ελληνικό Κτηματολόγιο από τις 12 Φεβρουαρίου τρέχοντος, που εκπνέει.

Γκίκας: Μπορείτε εκπρόσθεσμα και μέχρι τον Νοέμβριο

Ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Όπως έχω επανειλημμένα αναφέρει, μπορεί η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ακίνητης περιουσίας στο Κτηματολόγιο, για τους κατοίκους εσωτερικού, να ολοκληρώνεται στις 13 Απριλίου 2024, όμως οι πολίτες μπορούν να κάνουν χρήση του Νόμου 5076/23 υποβάλλοντας εκπρόθεσμες δηλώσεις - χωρίς πρόστιμο - έως την τελική προθεσμία που προβλέπεται πανελλαδικά, δηλαδή μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2024. Παρόλα αυτά, οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές που περιλαμβάνονται στην διαδικασία κτηματογράφησης, ενθαρρύνονται να υποβάλουν τις δηλώσεις τους το συντομότερο δυνατό, είτε μέσω των τοπικών ΓραφείωνΚτηματογράφησης, είτε ψηφιακά, ώστε να αποφύγουν δικαστικές διαμάχες στη συνέχεια».

Το Περιφερειακό ζήτησε παράταση μέχρι τέλους του χρόνου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων είχε ζητήσει η παράταση στο κτηματολόγιο να δοθεί μέχρι τέλους του χρόνου (31/12/24). Σύμφωνα με την απόφασή του αυτή, που ας σημειωθεί ήταν ομόφωνη,«... Οι βασικοί λόγοι της καθυστέρησης εξακολουθούν να υφίστανται. Το συμβούλιο αφουγκραζόμενο την αγωνία της τοπικής κοινωνίας, ευελπιστώντας στην ορθή και ποιοτική υλοποίηση του έργου της Κτηματογράφησης στο νησί και την προστασία της ιδιοκτησίας των πολιτών, ζητεί από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να δοθεί ο απαραίτητος και επαρκής χρόνος προς τούτο, θεωρώντας ως ρεαλιστική ημερομηνία περαίωσης την 31/12/2024».

Η επείγουσα και έκτακτη σύσκεψη

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου, Γιάννης Κοντός καλεί στις 10:00 πμ την Παρασκευή, έκτακτη σύσκεψη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου, του Προέδρου του ΤΕΕ  Γιάννη Μεταλληνού και του Προέδρου του ΟΕΕ Γιώργου Νίνου, στην έδρα του ΔΣΚ, για την μη χορήγηση παράτασης στην κτηματογράφηση της Π.Ε. Κέρκυρας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.