Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποκορύφωμα αναλγησίας η μη χορήγηση παράτασης

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΤΕΕ
11 Απριλίου 2024 / 18:20
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η εκπρόθεσμη κτηματογράφηση επιφέρει κυρώσεις, λένε Δικηγορικός, ΤΕΕ και Οικονομικό Επιμελητήριο. Μπορείτε χωρίς πρόστιμο, αντιλέγει ο Γκίκας!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από την ανακοίνωση των φορέων: Με έκπληξη σήμερα πληροφορηθήκαμε (μάλιστα με άτυπο τρόπο!) ότι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» ΔΕΝ χορηγούν παράταση στην κτηματογράφηση της περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας.

Η απόρριψη αυτή έρχεται μετά από πάμπολλα αιτήματα των αρμοδίων τοπικών φορέων, γραπτά και προφορικά, που ζητούσαν παράταση και εξηγούσαν τους λόγους που το έργο αντιμετωπίζει δυσκολίες και οπωσδήποτε πρέπει να παραταθεί (ενδεικτικά: μικρός και διάσπαρτος κλήρος, έλλειψη τίτλων, κόστος της εν γένει διαδικασίας, δασικά, κλειστά Υποθηκοφυλακεία λόγω διαδικασίας συγχώνευσης, μη καλή πληροφόρηση του κόσμου κλπ).

Είναι πραγματικά, όμως, το αποκορύφωμα της αναλγησίας, όταν ο έχων την ευθύνη της απόφασης, αγνοεί επιδεικτικά την κατάσταση που του έχει περιγραφεί και για την οποίαν έχει πλήρη εικόνα, και τουναντίον δρα με αποφάσεις εντελώς αδικαιολόγητες.

Όταν μάλιστα έχει έως σήμερα δηλωθεί στην Κέρκυρα μόνο το 10% των δικαιωμάτων!!!

Τι θέλουν δηλαδή οι κύριοι του Υπουργείου και της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ; Να μην κτηματογραφηθεί η Κέρκυρα; Η μόνη λύση που σήμερα υπάρχει, μετά τις αποφάσεις των ιθυνόντων, είναι η εκπρόθεσμη κτηματογράφηση η οποία όμως επιφέρει οικονομικές κυρώσεις.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.