Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μητροπολίτης Κέρκυρας: «Αποσάρθρωση των αξιών το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια»

Μητροπολίτης Κέρκυρας
22 Ιανουαρίου 2024 / 09:50
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Δήλωσή του σε εκδήλωση μνήμης για την συμπλήρωση 16 ετών από τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεχίζει τα πυρά του για το νέο νοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος, μετά την πρόσφατη τηλεοπτική του δήλωση που σχολιάστηκε πολύ, ότι «η τεκνοθεσία θα αυξήσει την εγκληματικότητα».

Σε εκδήλωση μνήμης για την συμπλήρωση 16 ετών από την κοίμηση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, επανήλθε στο θέμα ζητώντας μάλιστα από τον παριστάμενο βουλευτή της ΝΔ Στέφανο Γκίκα να μεταφέρει στο κυβέρνηση την αγωνία του κερκυραΙκού λαού.

Η εκδήλωση έγινε το απόγευμα της Κυριακής 21 Ιανουαρίου στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η Πλατυτέρα».

Προηγήθηκε η ευλόγηση της βασιλόπιτας των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και των μελών των Φιλοπτώχων Ταμείων των ενοριών από τον Μητροπολίτη, ο οποίος παρουσίασε και τον απολογισμό τόσο του Εράνου της Αγάπης 2023, ο οποίος συγκέντρωσε περί τις 36.000 Ευρώ, όσο και τον συνολικό απολογισμό του φιλανθρωπικού, ιεραποστολικού και κοινωνικού έργου της τοπικής Εκκλησίας, η οποία δαπάνησε στις δομές και στα προγράμματα στήριξης των εμπεριστάτων, αλλά και για όλες τις δραστηριότητές της περίπου 2.102.816,65 Ευρώ.

O Μητροπολίτης Νεκτάριος τόνισε ότι η φετινή εκδήλωση απολογισμού συνδυάστηκε με την απότιση τιμής στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, τον οποίο όλος ο λαός τον αποζητά.

«Αποσάρθρωση»

Προέτρεψε τον παριστάμενο βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανο Γκίκα να μεταφέρει στο κέντρο την αγωνία και του κερκυραϊκού λαού για τα όσα ετοιμάζονται σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, για την αποσάθρωση των αξιών, για το ότι ο λαός δεν δέχεται η οικογένεια που είναι η βάση της κοινωνίας να διαβρωθεί έτι περισσότερο με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έπρεπε να πάρει θέση νωρίτερα για το νομοσχέδιο αυτό και να μη σύρεται πίσω από τις εξελίξεις.

Υπάρχει κοινωνική μεταρρύθμιση, η οποία δεν είναι αποδεκτή από την πλειονοψηφία του ελληνικού λαού, που ακολουθεί την χριστιανική πίστη και παράδοση, είπε ο κ. Νεκτάριος και καλωσόρισε τους ομιλητές.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Οικονόμου, ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Δημητριάδος, προϊστάμενος του Μητροπολιτικού ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και στενός συνεργάτης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, τόσο στα τελευταία χρόνια της ποιμαντορίας του ως Μητροπολίτου Δημητριάδος όσο και στα χρόνια της Αρχιεπισκοπικής του δράσης και προσφοράς.

Δεύτερος ομιλητής ήταν ο δημοσιογράφος και στενός συνεργάτης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Γιώργος Παπαθανασόπουλος. Ο ομιλητής περιέγραψε βιώματα που είχε κοντά στον Αρχιεπίσκοπο, τον ιεραποστολικό του ζήλο, την εργατικότητά του, το ότι δεν σταμάτησε να αγωνιά και να εργάζεται για την Εκκλησία μέχρι το τέλος της ζωής του, το γεγονός ότι ενόχλησε για την μαχητικότητα, τον λόγο, το παράδειγμά του, την υπεράσπιση πίστεως και πατρίδος τους ισχυρούς της γης, όπως διεφάνη και από έγγραφο της Αμερικανικής πρεσβείας που ανέμενε τον θάνατό του για να περάσουν με νέο Αρχιεπίσκοπο που θα σιωπά τα σχέδια για την Μακεδονία, αλλά και έκανε την Εκκλησία να είναι κοντά στον λαό, με αποτέλεσμα το 75 % του λαού σε δημοσκοπήσεις να τον αποδέχεται, ενώ το 82% θεωρούσε αυτονόητο η Εκκλησία να διατυπώνει λόγο για όλα τα κοινωνικά θέματα.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ο οποίος τόνισε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ήταν ηγέτης, είχε συνείδηση, πάλεψε για την αλήθεια, ήταν Έλληνας και Ορθόδοξος χριστιανός και ενόχλησε τους ισχυρούς της γης με τις ιδέες του και τον αγώνα του. Γι’ αυτό και ο λαός τον αποζητά και δεν θα ξεχαστεί η μνήμη του, ενώ η παρακαταθήκη του αφυπνίζει και στους καιρούς μας.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.