Τρίτη 23.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μητροπολίτης Κερκύρας: Επιθυμώ να δικαστώ σε δεύτερο βαθμό, υπερασπίζομαι την Πίστη μας

Μητροπολίτης Κερκύρας
09 Ιουνίου 2022 / 13:21

Τι δήλωσε ο Μητροπολίτης Νεκτάριος, μετά την δεύτερη αναβολή εκδίκασης της έφεσης που άσκησε ο Εισαγγελέας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέα δίκη για τις 4 Μαΐου του 2023 ορίστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κέρκυρας, μετά την απόφαση αναβολής εκδίκασης της έφεσης κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης.

Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος τόνισε ότι ο ίδιος είχε την επιθυμία να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό, καθότι η έφεση του εισαγγελέα αναφερόταν στο γεγονός ότι υπερασπίστηκε την ορθόδοξη πίστη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του κερκυραϊκού λαού, αλλά και την αγάπη τόσο του ίδιου όσο και των Κερκυραίων στον Άγιο Σπυρίδωνα, χωρίς επ’ ουδενί να θέσει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, κάτι που αποδέχτηκε σε πρώτο βαθμό η ελληνική δικαιοσύνη, η οποία και τον αθώωσε. Το χρέος του θα συνεχίσει να το πράττει, ότι κι αν χρειαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης 9 Ιουνίου 2022 είχε οριστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κέρκυρας η σε δεύτερο βαθμό δίκη κατά του Μητροπολίτη Κέρκυρας, μετά από έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Λαμπρίδης στην πρωτόδικη απόφαση, με την οποία ο κ. Νεκτάριος είχε αθωωθεί για την υπόθεση της λιτανεύσεως του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος την Κυριακή των Βαΐων 2020.

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία θεώρησε ότι θα πρέπει να προηγηθεί της εκδίκασης της έφεσης του εισαγγελέα η ορισθείσα για τις 3 Απριλίου 2023 δίκη σε πρώτο βαθμό στο Εφετείο Κέρκυρας της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου, η οποία είναι κατηγορούμενη για την παρουσία της στην ίδια λιτανεία, μαζί με τους πρωτοδίκως καταδικασθέντες Δημήτρη Μεταλληνό, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, και τον Φώτη Σκούρτη, τελετάρχη του δήμου.

Και οι δύο είχαν ασκήσει έφεση, η οποία θα συνεκδικαζόταν μαζί με την έφεση του εισαγγελέα για τον Μητροπολίτη Κερκύρας.

Η νέα δίκη ορίστηκε για τις 4 Μαΐου 2023, μετά την εκδίκαση σε πρώτο βαθμό της υπόθεσης της Δημάρχου. Μέχρι τη νέα δίκη ισχύει για τον Μητροπολίτη Κερκύρας η πρωτοδίκως εκδοθείσα αθωωτική απόφαση.

Ο κ. Νεκτάριος επιθυμεί να ευχαριστήσει και δημοσίως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος προσήλθε και πάλι ως μάρτυρας υπερασπίσεώς του, τους δικηγόρους του κ. Χριστόφιλο και κ. Κοντό, τους συνεργάτες του, τους ιερείς της Μητροπόλεως, τους μοναχούς και τους λαϊκούς που βρέθηκαν στο δικαστήριο για να του συμπαρασταθούν, καθώς και όλες και όλους που του έστειλαν πλήθος μηνυμάτων αυτό το διάστημα, για να του εκφράσουν την στήριξη και την αγάπη τους.