Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Συνελήφθησαν δύο άνδρες για διακίνηση κοκαΐνης

Κοκαΐνη
11 Αυγούστου 2023 / 12:08
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 531 γραμμάρια κοκαΐνης, και το χρηματικό ποσό των 5.010 ευρώ (video)

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Δύο άνδρες με συγγενική σχέση, 57 και 26 ετών, Έλληνες, συνελήφθησαν χθες από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, για σύσταση εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης στο νησί.

Η συλληψή τους έγινε μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, τις μεσημβρινές ώρες χθες (10.08.2023) σε περιοχή της Κεντρικής Κέρκυρας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι τους και σε παρακείμενο εξωτερικό χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

531 γραμμάρια κοκαΐνης, 7 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2 μέτρα, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 5.010 ευρώ, καθώς και ζυγαριά ακριβείας.

Κατασχέθηκαν επίσης ενα ι.χ. αυτοκίνητο και μια δίκυκλη μοτοσυκλέτα, ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διακίνησης κοκαΐνης και της καλλιέργειας ακατέργαστης κάνναβης, και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.