Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πάει «περίπατο» το αντιπλημμυρικό έργο στην Σπηλιά

Αντιπλημμυρικό
20 Δεκεμβρίου 2023 / 09:32
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΙΝ προτείνουν την αφαίρεση του υποέργου από την εργολαβία του Τουριστικού Καταφυγίου Σκαφών Αναψυχής. «Κεραυνοί» ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ για καταδίκη μιας ολόκληρης περιοχής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις καλένδες παραπέμπεται τελικά το αντιπλημμυρικό έργο στην Σπηλιά, με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να προτείνουν να βγει εκτός της εργολαβίας του Τουριστικού Καταφυγίου Σκαφών Αναψυχής, το υποέργο που θα σώσει μια ολόκληρη περιοχή και την διοίκηση της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ να αντιδρά εντόνως, κάνοντας λόγο για καταδίκη των κατοίκων και των καταστηματαρχών να υφίστανται στο διηνεκές πλημμύρες σε κάθε καταιγίδα.

Η αρνητική τροπή που παίρνει πλέον η υπόθεση του αντιπλημμυρικού έργου δεν φαίνεται να εκπλήσσει. Τις σημαντικές μάλιστα καθυστερήσεις για την έναρξη και την εκτέλεση του πολυαναμενόμενου έργου είχε καταγράψει με συνεχή δημοσίευματά της η «Ε» όλο το προηγούμενο διάστημα (27/01/2023, 14/06/2023, 24/10/2023, 27/10/2023).

Εν τέλει η χαριστική βολή ήρθε στις 28 Νοεμβρίου, με έγγραφο που απέστειλε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Κέρκυρας προς την ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ, προτείνοντας την αφαίρεση του αντιπλημμυρικού αγωγού από την εκτελούμενη σύμβαση, επικαλούμενη αδυναμία ολοκλήρωσης του έργου στον χρονικό ορίζοντα του ΕΣΠΑ 2014-2021 (ολοκλήρωση στις 31-12-2023). Μάλιστα η καθυστέρηση αποδόθηκε στη μη χορήγηση πληροφοριών από την πλευρά της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ αναφορικά με τις ανισοσταθμίες που εντοπίστηκαν σε σχέση με την μελέτη του έργου.

«Κεραυνοί» ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ

Η αντίδραση της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ δεν άργησε πάντως να έρθει με την απαντητική επιστολή που εστάλη χθες (19/12) προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΕ Κέρκυρας και κοινοποίηση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΟΛΚΕ ΑΕ, Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ ΠΙΝ, Αντιπεριφερειάρχες Κ. Ζορμπάς και Μ. Ορφανουδάκης) ζητώντας την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου.

Μάλιστα επισημαίνεται ότι οι δικαιολογίες που προβάλλονται για την καθυστέρηση του έργου δεν ευσταθούν, διότι «ουδέν πραγματικό εμπόδιο μπορούσε να αποτελέσει η μη γνώση των υψομέτρων πυθμένα των υφιστάμενων πολύ ρηχών αγωγών που προβλεπόταν να συμβάλουν στον νέο αγωγό με πυθμένα πολύ μεγαλύτερου βάθους».

Τι προτείνουν

Επιπλέον τονίζεται ότι η μη εκτέλεση  του έργου του αντιπλημμυρικού αγωγού αποτελεί καταδίκη για τη Σπηλιά και ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να καταβληθεί προσπάθεια να εκτελεστεί το έργο και αν αυτό είναι ανέφικτο, θα πρέπει τουλάχιστον να δοθεί η δυνατότητα αποκατάστασης της ροής των φραγμένων αγωγών. «Έσχατο μέτρο στην περίπτωση που τα χρονικά περιθώρια της υφιστάμενης εργολαβίας περιορίζονται στο τρέχον έτος, θεωρούμε ότι είναι η διάνοιξη του υφιστάμενου ανεπαρκούς στομίου εξόδου του αγωγού του «Μαύρου Γάτου» σε διαστάσεις 2,50 μέτρων πλάτους και 2 μέτρων ύψους, ώστε να μπορέσει η ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ να εκτρέψει τους αγωγούς προς την θέση αυτού, μέχρι να καταστεί εφικτή η οριστική λύση της κατασκευής του περιμετρικού της λεκάνης αντιπλημμυρικού αγωγού», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Το νέο κρηπίδωμα του λιμανιού

Στην επιστολή πάντως επισημαίνεται πως η περιοχή της Σπηλιάς πλημμυρίζει απ' όταν κατασκευάστηκε το νέο κρηπίδωμα του λιμανιού που έφραξε αγωγούς που οδηγούσαν τα όμβρια στην θάλασσα. Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, από την εποχή της Ενετοκρατίας ακόμα, υπήρχαν δυο μεγάλης διατομής αγωγοί που οδηγούσαν τα νερά της βροχής έξω από τα τείχη, προς την θάλασσα και οι οποίοι υπήρχαν και λειτουργούσαν επικουρικά στους νεότερους αγωγούς μέχρι το 2008.

«Οι αγωγοί αυτοί φράχτηκαν και εξαφανίστηκαν εντελώς με την κατασκευή του νέου κρηπιδώματος. Παράλληλα από τους νεότερους αγωγούς, αυτός της Πύλης της Σπηλιάς (Βόλτο Μπονέλου) εξαφανίστηκε κι αυτός του «Μαύρου Γάτου» στραγγαλίστηκε με την δημιουργία ανεπαρκούς και ακατάλληλης μορφής στομίου εξόδου. Έκτοτε η Σπηλιά σε κάθε καταιγίδα πλημμυρίζει και περιμένει την κατασκευή του αγωγού αυτού που θα οδηγούσε τα νερά περιφερειακά στην λεκάνη του Τουριστικού Καταφυγίου για να λυτρωθεί», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή που συντάχθηκε από το Τμήμα Μελετών Επίβλεψης και Υποστήριξης Έργων της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ και υπογράφει η Πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιχείρησης και Δήμαρχος Κ. Κέρκυρας Μ. Υδραίου.

Μεγαλόστομες δηλώσεις

«Φως» στο τούνελ για τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες στη Σπηλιά, δεν φαίνεται μετά τα τελευταία γεγονότα. Οι μεγαλόστομες δηλώσεις, περί ενός σημαντικού έργου που θα επιλύσει οριστικά το σοβαρό πρόβλημα των πλημμυρικών φαινομένων που παρουσιάζονται στην περιοχή σε κάθε έντονη βροχόπτωση, έμειναν τελικά μόνο εκεί, με την τύχη του έργου πλέον να αγνοείται.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.