Στο νοσοκομείο Κέρκυρας για λίγο, ένας απεργός πείνας των Φυλακών

Μετά από ιατρικές εξετάσεις επέστρεψε στο σωφρονιστικό κατάστημα
ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας μεταφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας (11/12) ένας κρατούμενος των Φυλακών που συμμετέχει στην απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κράτησης.
Ο κρατούμενος ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Υπεβλήθη σε ιατρικές εξετάσεις, ωστόσο δεν διαπιστώθηκε κάτι ανησυχητικό για την υγεία του, ώστε να χρειαστεί νοσηλεία.
Ο κρατούμενος στη συνέχεια επέστρεψε στις Φυλακές Κέρκυρας. Στην απεργία πείνας που ξεκίνησε προ ημερών, συμμετέχουν περίπου 70 κρατούμενοι, στην πλειονότητά τους αλβανικής καταγωγής.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.Έχει απασχοληθεί σε περιοδικές εκδόσεις και επί σειρά ετών εργάστηκε ως συντάκτρια στον "Αγγελιοφόρο", τη μεγαλύτερη εφημερίδα της Β.Έλλαδας.Έχει διδάξει στο Τμήμα Δημοσιογραφίας, Συντακτών και Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας, ενώ έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Από το 2021 απασχολείται στην εφημερίδα "Καθημερινή Ενημέρωση". Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ από το 2007.