Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απεργία πείνας στις Φυλακές Κέρκυρας

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
09 Δεκεμβρίου 2023 / 20:46
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Η κινητοποίηση αυτή ξεκίνησε πριν από περίπου μία εβδομάδα, με αντικείμενο την διαμαρτυρία τους για τις συνθήκες κράτησης, το συσσίτιο, κτλ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε απεργία πείνας εξελίχθηκε η αποχή από το συσσίτιο του συνόλου των κρατουμένων στην κλειστή φυλακή Κέρκυρας.

Η κινητοποίηση αυτή ξεκίνησε πριν από περίπου μία εβδομάδα, με αντικείμενο την διαμαρτυρία τους για τις συνθήκες κράτησης, το συσσίτιο, κτλ. Φαίνεται όμως ότι η αιτία προέρχεται από την σκλήρυνση της γραμμής της διοίκησης της φυλακής όσον αφορά στη χορήγηση των προβλεπόμενων αδειών, αλλά και στην αναστολή της διαδικασίας υφ’ όρων απόλυσης. Αυτό, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οφείλεται στην έλλειψη ειδικευμένων στελεχών, κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων και άλλων τέτοιων ειδικοτήτων, που είναι απαραίτητες στη διαδικασία της υφ’ όρων απόλυσης.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.