Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Ενιαίος Επαγγελματικός Φορέας ζητά επέμβαση του εισαγγελέα για τη Γαρίτσα

Γαρίτσα
08 Φεβρουαρίου 2017 / 22:16

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η εικόνα του παραλιακού μετώπου πλήττει άμεσα το τουριστικό προϊόν, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Κερκυραϊκός Εμπορικός Επαγγελματικός και Τουριστικός Φορέας.

«Το Δ.Σ του Φορέα αισθάνεται την ανάγκη εκπροσωπώντας τα μέλη του αλλά και εκφράζοντας το σύνολο της κοινής γνώμης της Κέρκυρας να διαμαρτυρηθεί έντονα και να εκφράσει την αγανάκτησή του για την κατάσταση που επικρατεί στο παραλιακό μέτωπο της Γαρίτσας.

Γιατί η ΠΙΝ δεν εξασφαλίζει την ομαλή ροή στη χρηματοδότηση (όπως ισχυρίζεται ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο), όπως άλλωστε έχει κάνει και για τον υπήνεμο μώλο του λιμανιού;

Ζητούμε από το σύνολο των τοπικών αιρετών αρχόντων, συνδικαλιστικών φορέων και συλλόγων την άμεση έκδοση δελτίων τύπου που να διαμαρτύρονται επίσης για την εν λόγω κατάσταση και το συντονισμό όλων μας για την άμεση λύση του προβλήματος.

Καλούμε τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (πολεοδομία-αρχαιολογία) να πράξουν τα προβλεπόμενα από το νόμο.

Τέλος ζητάμε από τον εισαγγελέα να κινηθεί αυτεπαγγέλτως το λιγότερο για αμέλεια εκ μέρους των υπευθύνων καθώς και να διευρευνήσει τυχόν νομικές ευθύνες που αφορούν οικονομική και διοικητική κακοδιαχείριση.

Κύριοι, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η εν λόγω κατάσταση πλήττει το τουριστικό προϊόν του νησιού μας. Γεγονός που όπως καταλαβαίνετε έχει άμεσες επιπτώσεις οικονομικής υφής στις επιχειρήσεις μας. Σας πληροφορούμε ότι ο φορέας προτίθεται να διαφυλάξει τα συμφέροντα των μελών του, του κερκυραϊκού λαού και του νησιού μας.

Στο πλαίσιο αυτό θα διερευνήσει και θα πράξει άμεσα οτιδήποτε κριθεί αναγκαίο για να το επιτύχει αυτό. Είτε νομικά, είτε οικονομικά, είτε μέσω του Τύπου».