Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Plan B για το εργοστάσιο των απορριμμάτων της Κέρκυρας με επαναδημοπράτηση

Εργοστάσιο απορριμμάτων
02 Φεβρουαρίου 2022 / 13:05

Δρομολογούνται εξελίξεις σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτό το αίτημα από το ΕΣΗΔΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη διαδικασία σύνταξης του φακέλου και την αποστολή του στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), προκειμένου να μπορέσει η εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε να καταθέσει την προσφορά της για το εργοστάσιο απορριμμάτων της Κέρκυρας βρίσκεται ο ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων σύμφωνα με τα όσα ορίζει η απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ).

Στο πλαίσιο αυτό η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών για την ανάδειξη αναδόχου του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΑΣΑ) ΚΕΡΚΥΡΑΣ» μεταφέρθηκε για την 28η Φεβρουαρίου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10 π.μ.

Πρόκειται για ακόμη μια νέα μεταφορά της διαδικασίας που προέκυψε αυτή την φορά λόγω των εξελίξεων που δρομολόγησε η απόφασης της ΑΕΠΠ, κάνοντας δεκτή την προδικαστική προσφυγή της εταιρείας ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ, η οποία είχε εκφράσει από την αρχή σοβαρές αντιρρήσεις για την διαγωνιστική διαδικασία κατά την υποβολή των οικονομικών προσφορών για το έργο. Ο ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων καλείται μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου να ενημερώσει την ΑΕΠΠ σχετικά με τις ενέργειες που έχει προβεί με βάση την απόφασή της.

Δρομολογούνται εξελίξεις

Οπωσδήποτε πάντως δρομολογούνται εξελίξεις ειδικά στην περίπτωση που το ΕΣΗΔΗΣ, δεν αποδεχτεί να ανοίξει το σύστημα για να υποβάλει την προσφορά της η ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. Κάτι το οποίο θα δημιουργήσει αδιέξοδο, καθώς θα πρέπει να βρεθεί η «φόρμουλα», ώστε να ικανοποιηθεί ακόμη ένας υποψήφιος ανάδοχος βάσει της απόφασης της ΑΕΠΠ.

To plan b, όπως τόνισε στην «Ε» η Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, δεν είναι άλλο από την επαναδημοπράτηση του έργου, όπου αν συμβεί κάτι τέτοιο θα προστεθούν και ορισμένες τεχνικές αλλαγές στη μελέτη.

Η απόφαση ωστόσο θα ληφθεί σε συνεδρίαση του Δ.Σ. Όπως τόνισε πάντως στην «Ε» ο Γενικός Διευθυντής του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων Β. Αναλύτης μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αντιδράσεις από τις υπόλοιπες εταιρείες που έχουν καταθέσει ήδη τις προσφορές τους.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ