Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών στην Ν. Κέρκυρα

ΝΟΤΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ
05 Nov 2023 / 11:54

"Παρακαλούνται οι δημότες τις επόμενες πέντε μέρες να μην τοποθετούν σκουπίδια γύρω και έξω από του κάδους καθώς η εκ των υστέρων αποκομιδή τους είναι ιδιαίτερα δύσκολη"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων στο δήμο Ν. Κέρκυρας αφού, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, προέκυψαν θέματα που εμποδίζουν τη λειτουργία του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, αλλά και προσωρινή αδυναμία του εργολάβου μεταφοράς των Αστικών Στερεών Αποβλήτων στον ΧΥΤΑ Παλαίρου. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου:

"Λόγω έκτακτων προβλημάτων που προέκυψαν και εμποδίζουν τη λειτουργία του ΚΔΑΥ (Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) Κέρκυρας καθώς και της προσωρινής αδυναμίας του εργολάβου μεταφοράς των Αστικών Στερεών Αποβλήτων στο ΧΥΤΑ Παλαίρου να εκτελέσει άμεσα το υπόλοιπο της ανατεθείσας σύμβασης μεταφοράς των απορριμμάτων, η αποκομιδή των απορριμμάτων δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί έγκαιρα και αναμένεται να περάσουν κάποιες μέρες μέχρι να ομαλοποιηθεί και πάλι.

Παρακαλούνται οι δημότες τις επόμενες πέντε μέρες να μην τοποθετούν σκουπίδια γύρω και έξω από του κάδους καθώς η εκ των υστέρων αποκομιδή τους είναι ιδιαίτερα δύσκολη, και η συσσώρευση τους αποτελεί κίνδυνο τόσο για τη Δημόσια υγεία όσο και για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων στο δημοτικό και επαρχιακό δίκτυο."

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ