Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων: «Αρκετά με τον εμπαιγμό για τις σχολικές μεταφορές»

Σχολικές μεταφορές
03 Nov 2023 / 14:57

«Οι γονείς και οι μαθητές βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις παίρνοντας υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΛΑ.ΣΥ. ΙΩΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ). Έχουν περάσει 2 μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ακόμα το πρόβλημα των σχολικών μεταφορών παραμένει άλυτο. Τα προβλήματα υπάρχουν σε όλες τις Π.Ε. Στην Κέρκυρα είναι ιδιαίτερα οξυμένα. Το γεγονός ότι οι μεταφορές των μαθητών γίνονται με όρους αγοράς σαν να πουλάμε και να αγοράζουμε εμπόρευμα έχει αυτά τα αποτελέσματα. Πολύ πιθανόν να συνδέονται και με τις ανάγκες της τουριστικής αγοράς. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής κυβερνήσεων και τοπικής διοίκησης. Οι μεν βγάζουν την κρατική ευθύνη από πάνω τους και οι άλλοι την αποδέχονται με θύματα μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Στη Κέρκυρα στο σύνολο είναι 42 σχολεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας, Ειδικής Αγωγής, Μουσικά και Πειραματικά Σχολεία, με 902 μαθητές που ΔΕΝ γίνονται σχολικές μεταφορές.

Σύμφωνα με την πρόσφατη συνεδρίαση της Ο.Ε. οι προσφορές είναι να δοθούν από τους ενδιαφερόμενους μεταφορείς έως την Πέμπτη στις 09.11.2023. Μετά θα πρέπει η Επιτροπή Διαγωνισμού να συνεδριάσει και να εξετάσει τα δικαιολογητικά και τις οικονομικές προσφορές, μετά να έρθει στην Ο.Ε. για απόφαση, εάν δεν προκύψει κάποια ένσταση…

Άρα εφόσον έρθουν και καλύψουν με προσφορές όλα τα δρομολόγια το γρηγορότερο να ξεκινήσουν είναι στις 13.11.2023, δηλαδή 2 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Οι γονείς και οι μαθητές βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις παίρνοντας υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Ο εμπαιγμός αυτός πρέπει να τελειώσει. Να πάρει ο καθένας τις ευθύνες του και να λυθεί άμεσα το ζήτημα.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γκισγκίνης Ν., Κεφαλληνός Δ., Κολυβά Ε., Μπαλού Α., Χαραλάμπους Χ.