Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: «Μικροπολιτική Εκμετάλλευση του Αχίλλειου από το ΣΥΡΙΖΑ»

ΑΧΙΛΛΕΙΟ
31 Οκτωβρίου 2023 / 12:28

"Η δήλωσή μου για το Αχίλλειο, ως φαίνεται, δεν έγινε αντιληπτή από τους αγαπητούς συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι με καθαρά αντιπολιτευτική διάθεση έφτασαν στο σημείο να με “κατηγορήσουν” - αν είναι δυνατόν - για «έξωθεσμικές παρεμβάσεις"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΤ. ΓΚΙΚΑΣ). Με αφορμή νέες δηλώσεις των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Αυλωνίτη και Κυριακής Μάλαμα που ακολούθησαν την επίσκεψή τους στο Αχίλλειο, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η δήλωσή μου για το Αχίλλειο, ως φαίνεται, δεν έγινε αντιληπτή από τους αγαπητούς συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι με καθαρά  αντιπολιτευτική διάθεση έφτασαν στο σημείο να με “κατηγορήσουν” - αν είναι δυνατόν - για «έξωθεσμικές παρεμβάσεις», λες και δεν είμαι ο κυβερνητικός Βουλευτής ο οποίος, ως είχα υποχρέωση, ενημερώθηκα από τους αρμοδίους της ΕΤΑΔ σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, μόλις πληροφορήθηκα το πρόβλημα στο Αχίλλειο!  Παραθέτω λοιπόν το συγκεκριμένο τμήμα της δήλωσής μου για να κρίνουν οι πολίτες, αν συνιστά «εξωθεσμική παρέμβαση» ή αν πρόκειται απλώς για άλλη μια μικροπολιτική εκμετάλλευση του γεγονότος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είχα δηλώσει:

“Μια αναμενόμενη μεν, αλλά δυσμενής εξέλιξη δε για το Αχίλλειο, αποτελεί η επικείμενη αποχώρηση του εργολάβου από το έργο αποκατάστασης του Μουσείου για οικονομικούς λόγους. Παρόλα αυτά, από την ενημέρωση που είχα, σύντομα το έργο θα συνεχιστεί με επικαιροποιημένες μελέτες και εντασσόμενο σε νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και άρα με προκήρυξη νέου διαγωνισμού στις αρχές του χρόνου.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα λάβει χώρα ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς υπό την προεδρεία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση, ώστε να δρομολογηθούν επακριβώς οι παραπάνω ενέργειες.”

Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι το έργο της συντήρησης του Αχιλλείου είναι ένα εύκολο ζήτημα. Κάθε άλλο!

Όμως η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αφήνει τίποτε στην τύχη του, όπως έκανε η αλήστου μνήμης «πρώτη φορά αριστερά».

Η ΕΤΑΔ - ως όφειλε - είχε εδώ και καιρό εντοπίσει το πρόβλημα και έχει  δρομολογήσει τη λύση για το Αχίλλειο σε συνεννόηση με τα αρμόδια Υπουργεία και τους Φορείς που εμπλέκονται. Οι μελέτες επικαιροποιούνται σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στο Μνημείο.

Το Αχίλλειο θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο, έστω και αν υπάρξουν οι αναπόφευκτες καθυστερήσεις από την λύση της υπάρχουσας σύμβασης και την προκήρυξη νέου διαγωνισμού.».

ΦΩΤΟ@ΣΤ ΓΚΙΚΑΣ