Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θυελλώδης η συνάντηση των γονιών με τη δήμαρχο για τη μετακίνηση του σχολικού φύλακα (videos)

Σχολικός φύλακας
25 Οκτωβρίου 2023 / 12:07
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Υδραίου: Αναγκαστική η μετακίνηση του φύλακα στο 3ο-4ο Γυμνάσιο λόγω περιστατικών βανδαλισμού από εξωσχολικούς και τη γειτνίαση με τις Φυλακές και τα Δικαστήρια

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με άδεια χέρια αποχώρησαν από τη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί γονείς από το δημοτικό και το Νηπιαγωγείο του Ποταμού με την δήμαρχο Κεντρική Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου και την αρμόδια σε θέματα Παιδείας Μαρία Ζερβού, για το ζήτημα της αιφνιδιαστικής μετακίνησης του σχολικού φύλακα στο 3ο-4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα με τους γονείς να προτάσσουν τα επιχειρήματά τους για την αναγκαιότητα ύπαρξης του σχολικού φύλακα, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που έχει το σχολικό συγκρότημα που αριθμεί 340 μαθητές.

Οι προτάσεις που έγιναν από πλευράς της δημοτικής αρχής για την κάλυψη του κενού, άφησαν σε δεύτερη ανάγνωση,τουλάχιστον για την πρώτη λύση, ανικανοποίητους τους γονείς. Συγκεκριμένα προτάθηκε να προσληφθεί και δεύτερος σχολικός τροχονόμος στο σχολικό συγκρότημα, ενώ όπως ειπώθηκε, πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού, μέσω του προγράμματος 55+.


Υδραίου: Αναγκαστική η μετακίνηση

Σύμφωνα με την ενημέρωση που προέβη η δήμαρχος, η μετακίνηση του σχολικού φύλακα στο 3ο-4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας κρίθηκε αναγκαία, καθώς στο σχολικό συγκρότημα έχουν καταγραφεί βανδαλισμοί και φθορές από εξωσχολικούς αλλά και λόγω της γειτνίασής του με τις φυλακές. 

Μάλιστα οι διευθύνσεις τον δυο σχολείων έχουν απευθυνθεί ήδη στον Εισαγγελέα λόγω των υλικών ζημιών που προκλήθηκαν στο σχολικό συγκρότημα κατά την απόπειρα κατάληψης από εξωσχολικούς στις 25 Σεπτεμβρίου. Όπως μάλιστα διευκρίνισε η κ.Ζερβού, οι τοποθετήσεις των σχολικών φυλάκων γίνονται βάσει αξιολόγησης των αναγκών κατόπιν εισήγησης των Υπηρεσιών Παιδείας του Δήμου. 

Οι γονείς ωστόσο εμφανίστηκαν ανυποχώρητοι στο αίτημα για την παραμονή του σχολικού φύλακα, με τους υψηλούς τόνους και την ένταση να μην λείπει, με αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα η κ. Ζερβού να αποχωρήσει.

Δεν γίνεται

Σε ό,τι αφορά πάντως την πρώτη λύση, όπως  τόνισε μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κέρκυρας Αντώνης Κουρσάρης δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Κι αυτό διότι οι σχολικές επιτροπές δεν μπορούν να εγκρίνουν και δεύτερη πρόσληψη σχολικού τροχονόμου όταν το σχολικό συγκρότημα έχει κοινή είσοδο, όπως συμβαίνει στην περίπτωση αυτή.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη λύση, η κ. Υδραίου, τόνισε ότι παρότι η δημοτική αρχή είχε δρομολογήσει να συζητηθεί το θέμα στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ωστόσο η αντιπολίτευση δημιουργούσε «τεχνητή έλλειψη» απαρτίας με αποτέλεσμα το ζήτημα να μην προχωρήσει.

Οι Σύλλογοι Γονέων των δυο σχολείων στον Ποταμό αποχώρησαν εμφανώς απογοητευμένοι από τη συνάντηση, ενώ αναμένεται να συνεδριάσουν εκτάκτως για να καθορίσουν την στάση τους.

Η δυναμική διαμαρτυρία των γονέων με πολυπληθή παρουσία τους στην κινητοποίηση, υποστηρίχθηκε από την ΕΛΜΕ και τον ΣΕΠΕ Κέρκυρας, όπως και από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Κέρκυρας.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχε επίσης αντιπροσωπεία γονέων και εκπαιδευτικών από το 2ο ΕΠΑΛ. Όπως ανέφεραν μετά από τη συνταξιοδότηση του φύλακα στο 3ο-4ο Γυμνάσιο και την αίτηση του φύλακα της Κορακιάνας να μεταφερθεί στην πόλη, αντί να τοποθετηθεί ο φύλακας κατευθείαν στο κενό που δημιουργήθηκε, δηλαδή στο 3ο-4ο Γυμνάσιο, αναστατώθηκαν δύο σχολεία, το 2ο  ΕΠΑΛ και ο Ποταμός (ο φύλακας του 2ου ΕΠΑΛ μεταφέρεται στο ΕΠΑΛ Κορακιάνας, από το ΕΠΑΛ Κορακιάνας, στο 2ο ΕΠΑΛ και ο φύλακας του Δημοτικού Σχολείου του Ποταμού στο 3ο - 4ο Γυμνάσιο).

Διαμαρτυρία για τις σχολικές μεταφορές

Στο μεταξύ, αύριο στις 10 το πρωί, οι γονείς θα προβούν σε διαμαρτυρία στην παλιά νομαρχία για τις σχολικές μεταφορές. Και τα δυο δρομολόγια έχουν αποβεί άγονα με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία στις μετακινήσεις 36 μαθητών.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.