Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καλή σχολική χρονιά …. Με στραβό ξεκίνημα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΤΑΜΟΥ
14 Σεπτεμβρίου 2024 / 12:30
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Μας δημιουργείται εύλογα λοιπόν η απορία αν παίζουν με την υπομονή και τις αντοχές μας.  Αυτά τα έργα δεν μπορούσαν να γίνουν μια βδομάδα νωρίτερα; Δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν οι εργασίες πρώτα μπροστά από το σχολείο και έπειτα στους παραπάνω δρόμους του χωριού;"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Ποταμού με ανακοίνωση που εξέδωσε εύχεται σε όλους τους μαθητές καλή σχολική χρονιά. Παράλληλα, όπως αναφέρει, εκφράζει οργή και θυμό «για όσα ήρθαμε να αντιμετωπίσουμε από την πρώτη κιόλας  στιγμή στο σχολείο». Συγκεκριμένα:

«ΘΕΜΑ 1Ο: Ενοικιαζόμενες αίθουσες (έξω από το χώρο του σχολείου). Αυτή η πληγή μετράει πάνω από 30 χρόνια τώρα και όλο το προηγούμενο διάστημα έχουμε αναδείξει τις δυσκολίες που υπάρχουν, με κύριο το ζήτημα της ασφάλειας μετά και την απομάκρυνση του σχολικού φύλακα που έγινε πέρσι. Φέτος αντιμετωπίζουμε νέα πρόκληση, τη μη υδροδότηση των συγκεκριμένων αιθουσών και της τουαλέτας που υπάρχει στο κτίριο. Η διαμάχη ανάμεσα σε Δήμο και ιδιοκτήτη δεν ενδιαφέρει καθόλου τους γονείς, ούτε και τα πρωτάκια μας βέβαια που από την πρώτη μέρα στο σχολείο δεν μπορούν ούτε τα χέρια τους να πλύνουν. Ο Δήμος από την 1η Σεπτεμβρίου ήταν ενήμερος για το πρόβλημα. Η πρόταση να μεταφέρουν κουβάδες με νερό οι καθαρίστριες μέχρι να λυθεί το πρόβλημα είναι πρόταση που έρχεται από τον περασμένο αιώνα!!

Κάθε Σεπτέμβρη έχουμε το άγχος πώς θα ανοίξουν και αν θα ανοίξουν οι συγκεκριμένες αίθουσες. Για πόσο ακόμα;;;; Η μόνιμη λύση με την προσθήκη των δύο αιθουσών  εντός του χώρου του σχολείου είναι πιο επιτακτική από ποτέ!

ΘΕΜΑ 2ο: έργα ασφαλτόστρωσης στον δρόμο μπροστά από το σχολείο. Βεβαίως και είναι ένα αναγκαίο έργο όμως πραγματικά απορούμε αν μελετήθηκε πολύ η χρονική στιγμή των εργασιών… 11 Σεπτεμβρίου, μέρα αγιασμού για τους 350 μαθητές του δημοτικού και του νηπιαγωγείου, τα μηχανήματα παρατεταγμένα στον δρόμο μπροστά από το σχολείο, ο δρόμος φρεζαρισμένος και σκαμμένος και η προσέλευση μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών επικίνδυνη. 12 Σεπτεμβρίου, 1η μέρα λειτουργίας του σχολείου με πλήρες ωράριο και πρωινών και ολοήμερων τμημάτων, ώρα 12:25  καυτή πίσσα πέφτει στον δρόμο ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ από το σχολείο που λίγη ώρα μετά σχολάνε οι μαθητές… Αποτέλεσμα καινούρια παπούτσια και καινούριες τσάντες με ροδάκια να κολλήσουν ζεστή πίσσα, για να μην αναφέρουμε τα ατελείωτα μπλοκαρίσματα κατά την αποχώρηση των μαθητών και γίνουμε γραφικοί.

Μας δημιουργείται εύλογα λοιπόν η απορία αν παίζουν με την υπομονή και τις αντοχές μας.  Αυτά τα έργα δεν μπορούσαν να γίνουν μια βδομάδα νωρίτερα; Δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν οι εργασίες πρώτα μπροστά από το σχολείο και έπειτα στους παραπάνω δρόμους του χωριού;

 Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων επαναφέρουμε τρία βασικά αιτήματά μας

  1. Άμεση λύση στο κτιριακό πρόβλημα.
  2. Πεζοδρόμηση για την ασφάλεια των μαθητών και τοποθέτηση σχαρών στις μεγάλες ανοιχτές σούδες που βρίσκονται δίπλα στον δρόμο.
  3. Αντιπλημμυρικά έργα

ΦΩΤΟ@ blogs.sch.gr

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.