Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σχολικές μεταφορές: Τι απάντησε ο Κώστας Ζορμπάς στην Ένωση Γονέων της Βόρειας Κέρκυρας

Σχολικές μεταφορές
13 Σεπτεμβρίου 2023 / 09:22
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσουν από Δευτέρα 18/9 τα περισσότερα δρομολόγια

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σαφές χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των σχολικών μεταφορών ζήτησε τη Δευτέρα από τον Αντιπεριφερειάρχη το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόρειας Κέρκυρας. Στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας με τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζορμπά, συμμετείχε η αρμόδια υπάλληλος της Π.Ι.Ν για τις σχολικές μεταφορές κα Μαξούτη και ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Κένταρχος. Παρευρέθηκε επίσης ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρος Αγγελόπουλος και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας κα Σαββίδου.

Από την πλευρά των μεταφορέων παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων κ. Τσαγκάρης. Εκ μέρους της ένωσης Γονέων παρευρέθηκαν η Πρόεδρος κα Πρωτοψάλτη, ο Αντιπρόεδρος κ. Φαρμάκης, η Γραμματέας κα Γουδέλη και η Ταμίας κ. Λούβρου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που ειχε ο Σύλλογος ο ενδιάμεσος διαγωνισμός για τις σχολικές μεταφορές ξεκίνησε την 01/09/2023 και έληξε στις 06/09/2023 και όπως ανέφερε η κ. Μαξούτη, αυτή την στιγμή βρίσκεται στη διαδικασία του τεχνικού ελέγχου και εκκρεμεί η διαδικασία της οικονομικής επιτροπής.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που δόθηκαν είναι ότι γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 18/09/2023, 112 δρομολόγια από τα συνολικά 165 σε όλη την Κέρκυρα. Πράγμα που σημαίνει ότι 53 δρομολόγια δεν θα ξεκινήσουν άμεσα, τα οποία θεωρούνται άγονα και θα επαναπροκυρηχθούν, χωρίς να δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ούτε ποια δρομολόγια αφορούν.

Ο κ. Ζορμπάς χαρακτήρισε “αστοχία” το ότι έφτασε 01/09 για να ξεκινήσει ο ενδιάμεσος διαγωνισμός, λόγω έλλειψης προσωπικού της Π.Ι.Ν. Σε ότι αφορά την παράταση της περσινής σύμβασης των μεταφορέων, η οποία θα έλυνε το πρόβλημα εξ αρχής, μας ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχε σύμβαση υπογεγραμμένη για το διάστημα 01/2023 έως 06/2023.

Ο κ. Ζορμπάς όμως δεσμεύτηκε να πληρωθούν όλοι οι μεταφορείς μέσα στο επόμενο τρίμηνο για το συγκεκριμένο διάστημα. Εδώ να σημειωθεί επίσης ότι στον 3ετή διαγωνισμό σχολικών μεταφορών που θα έλυνε το πρόβλημα για 3 χρόνια, δεν υπήρχε ικανοποιητικός αριθμός συμμετεχόντων, όπως ενημερωθήκαμε, με αποτέλεσμα να παγώσει η διαδικασία.

Ο κ. Αγγελόπουλος και η κ. Σαββίδου άκουσαν με προσοχή την ενημέρωση των αρμοδίων και έγινε διεξοδική συζήτηση με προτάσεις. Ο κ. Αγγελόπουλος μας ενημέρωσε επίσης για την πληρότητα των μεταφορών στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, συγκεκριμένα σύμφωνα με τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες οι σχολικές μεταφορές γίνονται στο 100% στην Λευκάδα και στη Ζάκυνθο και στο 80% στην Κεφαλονιά, όπου το υπόλοιπο 20% θα καλυφθεί με ταξί.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης προσήλθε στην αίθουσα ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νίκος Μουζακίτης, ο οποίος προσφέρθηκε να συγκαλέσει Περιφερειακό Συμβούλιο, εάν απαιτηθεί, για τη διευκόλυνση των διαδικασιών. Ο κ. Τσαγκάρης εξέφρασε τους προβληματισμούς του εκ μέρους των μεταφορέων.

«Συνοψίζοντας, για αυτήν την εβδομάδα, τουλάχιστον, δεν θα υπάρχουν σχολικές μεταφορές. Ως γονείς αναγνωρίζουμε τον προβληματισμό και την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στις οικογένειες όλων. Ευχόμαστε υπομονή και δύναμη στους γονείς που θα μεταφέρουν τα παιδιά τους από και προς το σχολείο, καθώς και στα παιδιά που δεν θα πάνε στο σχολείο τους αυτήν την εβδομάδα. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε το καλύτερο για τα παιδιά μας» αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων Βόρειας Κέρκυρας.

το Δ.Σ. της Ένωσης

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.