Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέος Υπουργός Ναυτιλίας ο Χρήστος Στυλιανίδης

Χρήστος Στυλιανίδης
11 Σεπτεμβρίου 2023 / 13:38

Μετά την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη λόγω της υπόθεσης δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη στο πλοίο Blue Horizon

ΑΘΗΝΑ. Ο Χρήστος Στυλιανίδης θα είναι ο νέος Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μετά την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη λόγω της υπόθεσης δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη στο πλοίο Blue Horizon.
 
Το όνομα του νέου Υπουργού ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις η απόφαση αυτή του πρώην υπουργού Ναυτιλίας «ήταν αναπόφευκτη και ορθή».
 
Κυβερνητικός εκπρόσωπος για Στυλιανίδη
 
Σχετικά με την επιλογή του Χρήστου Στυλιανίδη, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία του υπουργείου Ναυτιλίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «μιλάμε για έναν άνθρωπο με κυβερνητική εμπειρία» θυμίζοντας πως «έχει υπάρξει πολιτικός προϊστάμενος ενός υπουργείου που συμμετείχε στο ΚΥΣΕΑ». Επιπλέον όπως είπε, είναι ένας πολιτικός με ευρωπαϊκή και επιχειρησιακή εμπειρία.
 
Σε ερώτηση για το αν η τοποθέτηση του κ. Στυλιανίδη θα είναι η μόνη αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα ή αν θα υπάρξουν και άλλες ο κ. Μαρινάκης απάντησε: «Όλοι αξιολογούμαστε καθημερινά, άρα είναι μία διαρκής διαδικασία αυτή».
 
Η ανάρτηση Βαρβιτσιώτη για την παραίτησή του 
 

Πηγή: iefimerida.gr 

ΦΩΤΟ:FB/Χρήστος Στυλιανίδης