Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα προβλήματά τους συζήτησαν με τον Αλεξ. Αλεξάκη οι επαγγελματίες αλιείς του Νότου

Επαγγελματίες αλιείς
11 Σεπτεμβρίου 2023 / 09:25

«Ο κλάδος της αλιείας δεν είναι αποπαίδι της πρωτογενούς παραγωγής, αλλά συμβάλλει καθοριστικά στην τοπική ανάπτυξη»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΛ. ΑΛΕΞΑΚΗΣ- ΝΕΑ ΑΡΧΗ). Συνάντηση με τον Πρόεδρο του επαγγελματικού αλιευτικού συλλόγου Νότιας Κέρκυρας, είχε το πρωί του  Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου 2023, κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ», με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας, Αλέξανδρο Αλεξάκη.

Μέσα από τη συζήτηση, αναδείχτηκαν τα προβλήματα του κλάδου που προβληματίζουν έντονα τους αλιείς στην Νότια Κέρκυρα. Θέματα που αφορούν το καρνάγιο, όπως ο δρόμος, η ηλεκτροδότηση, η υδροδότηση αλλά και η διευθέτηση του χρέους, τέθηκαν επί τάπητος. Τα αλιευτικά καταφύγια της Νότιας Κέρκυρας, χρήζουν μέριμνας από την νέα Δημοτική αρχή.

Συζητήθηκε επίσης το σοβαρότατο πρόβλημα της Μπούκας, στο ποτάμι της Μεσογγής. Η απραξία του Δήμου και η ασυνεννοησία πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης, δημιούργησαν δυσκολίες πρόσβασης στους αλιείς και τους μόνιμους κάτοικους της περιοχής.

Ο κλάδος της αλιείας δεν είναι αποπαίδι της πρωτογενούς παραγωγής, αλλά συμβάλλει καθοριστικά στην τοπική ανάπτυξη. Η αλιεία είναι παραδοσιακά η βασική επαγγελματική δραστηριότητα αρκετών συνδημοτών μας. Συντηρεί ένα μέρος της τοπικής αγοράς και κατά τους θερινούς μήνες τροφοδοτεί αποκλειστικά αρκετές τοπικές επιχειρήσεις.

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» και υποψήφιος Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Αλέξανδρος Αλεξάκης, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του προς τον σύλλογο. Δεσμεύτηκε ότι ως νέα Δημοτική αρχή, θα σταθεί αρωγός στον επαγγελματία αλιέα, ώστε να αντιμετωπιστούν τα πολυσύνθετα προβλήματα και να μπορέσει ο κλάδος να ανταποκριθεί στις ανάγκες του.