Δευτέρα 06.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραιτείται από Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ο Κ. Καποδίστριας

Κώστας Καποδίστριας
22 Αυγούστου 2023 / 12:50

Παραμένει Περιφερειακός Σύμβουλος μέχρι το τέλος της θητείας

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, δημοσιοποίησε ο Κωνσταντίνος Καποδίστριας, γνωστοποιώντας την απόφασή του να μην να μη συνεχίσει στις ερχόμενες εκλογές με το ψηφοδέλτιο της Ρόδης Κράτσα. 

Η ανάρτησή του

Ευχαριστώ αυτούς που στηρίζουν το Όραμα που έχω για τη Ζάκυνθό μας και τα Ιόνια Νησιά και ιδιαίτερα αυτούς που βοήθησαν στην υλοποίησή του.
Το Σεπτέμβριο του 2021 μετά τις επιλογές και αλλαγές που αποφάσισε η Περιφερειάρχης κα Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου στη Χωρική Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου, με Δημόσια τοποθέτησή μου είχα δηλώσει ότι θα συνεχίσω την προσπάθεια, διότι όλοι κρινόμαστε από την αξιοπρέπεια και το έργο μας και όχι από τον τίτλο της όποιας θέσης.

Είχα δε επισημάνει ότι «είμαστε οι Επιλογές μας»,  όπως άλλωστε ήταν και είναι το προεκλογικό μου σύνθημα. Σύνθημα βέβαια που απευθύνεται σε όλους… γιατί τα πρόσωπα είναι αυτά που ασκούν το ύφος και το ήθος της εξουσίας.
Τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που είχα αναλάβει τελειώνουν στις 31/12/2023. Τα περισσότερα έχουν υλοποιηθεί ήδη στα νησιά του Ιονίου, υπολείπονται όμως να προχωρήσουν έργα τα οποία είναι μεν έτοιμα από την Αντιπεριφέρεια Ευρωπαϊκών προγραμμάτων αλλά απαιτούν ενέργειες που είναι αρμοδιότητα των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών.

Η τετραετής αυτή πορεία των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ήταν γόνιμη και δημιουργική και με συγκίνηση νιώθω υπερηφάνεια που τα καταφέραμε μέσα σε αντίξοες συνθήκες.
Η Προσφορά είναι Υποχρέωσή μας προς τους πολίτες.

Όταν τελειώνει ένας κύκλος προσφοράς με προσωπικό κόπο και επιτυχία, τότε ξέρεις ότι εκπλήρωσες το χρέος σου στους πολίτες με τον καλύτερο τρόπο και φτάνεις στην ώρα της Ευθύνης και των Αποφάσεων.

Επειδή τελικά όλοι κρινόμαστε από τις Επιλογές μας οι οποίες διαμορφώνονται και από τις καταστάσεις που ζούμε, κατόπιν ωρίμου σκέψεως έκρινα να μη συνεχίσω στις ερχόμενες εκλογές με το ψηφοδέλτιο στο οποίο έδειξα συνέπεια για 4 χρόνια.

Παραμένω Περιφερειακός Σύμβουλος μέχρι το τέλος της θητείας, για να συμβάλλω στην περάτωση των έργων και για να τιμήσω τους ψηφοφόρους που με εμπιστεύονται.

Θέτω δημόσια την παραίτηση μου από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, έχοντας τη μόνιμη εκπαιδευτική μου ιδιότητα και αποφασίζοντας για τη συνέχεια.