Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο αυτόφωρο αμαξάς που κυκλοφορούσε μεσημέρι σε υψηλή θερμοκρασία

Αυτόφωρο
21 Αυγούστου 2023 / 14:23
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Κατόπιν καταγγελίας πολίτη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε ένας αμαξάς, σήμερα το μεσημέρι, μετά από καταγγελία πολίτη.

Ο πολίτης έκανε live μετάδοση μια ιππήλατη άμαξα, η οποία βρισκόταν στο δρόμο, κάνοντας τουριστική περιήγηση σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας, παρά τη σχετική απαγόρευση.

Όπως βεβαιώνουν αστυνομικές πηγές, ο πολίτης έκανε καταγγελία στην Αστυνομία, που μετέβη στο σημείο για έλεγχο στον επαγγελματία, ο οποίος τελικά συνελήφθη.  

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απαγορεύεται τα άλογα να εργάζονται τις ημέρες κατά τις οποίες επικρατούν θερμοκρασίες από  35οC έως 39οC υπό σκιά και ιδιαίτερα κατά τις ώρες από 12.00-17.00.

Τις ημέρες ακραίου καύσωνα με θερμοκρασία άνω των 39οC απαγορεύεται η εργασία των ζώων καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Επίσης απαιτείται η ελεύθερη πρόσβαση των ζώων αυτών σε φυσική σκιά ή υπόστεγο και η ελεύθερη παροχή νερού κατά τη διάρκεια του 24ωρου.

Σε ό,τι αφορά στη μεταφορά των ζώων, γίνεται υπό πλήρη προστασία στις ακραίες καιρικές συνθήκες και όταν οι θερμοκρασίες στα γκαράζ των επιβατηγών και φορτηγών πλοίων Ro Ro είναι ανώτερες των 35οC, δεν επιτρέπεται η μεταφορά ζώων χωρίς κλιματισμό.

Το ενημερωτικό δελτίο της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη, το μεσημέρι της Δευτέρας (21.08.2023), στην πόλη της Κέρκυρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας, 73χρονος ημεδαπός, για κακοποίηση ιπποειδούς (αλόγου).

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο εξέτασης σχετικής καταγγελίας, προέκυψε ότι ο 73χρονος εργαζόταν, στην πόλη της Κέρκυρας, με τη χρήση του ιπποειδούς (αλόγου), σε ώρες με υψηλό θερμικό φορτίο.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

 

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.