Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Προανάκριση για τον θάνατο αλόγου τουριστικής άμαξας στο δρόμο

Άλογο
06 Ιουλίου 2023 / 17:07
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Οι συνθήκες και τα αίτια του θανάτου του αλόγου θα διαπιστωθούν από κτηνίατρο του Δημοσίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε το μεσημέρι ένα άλογο τουριστικής άμαξας πάνω σε μια από τις κλασικές περιηγητικές διαδρομές της πόλης. Περίπου στις 2 το μεσημέρι, στην κορύφωση της θερμοκρασίας, το άλογο σωριάστηκε και τελικά ξεψύχησε στο δρόμο. Το δύστυχο ζώο, μεταφέρθηκε στο πεζοδρόμιο και σκεπάστηκε με μια κουβέρτα, ενώ το αποτρόπαιο θέαμα ξεσήκωσε σάλο πανελλαδικά.  

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από την Αστυνομία ενώ οι συνθήκες και τα αίτια του θανάτου του αλόγου διερευνώνται από κτηνίατρο του Δημοσίου.

Σημειώνεται πάντως ότι εγκύκλιος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τον Αύγουστο του 2021 προς τις Περιφέρειες Χώρας και τις αρμόδιες Διευθύνσεις Κτηνιατρικής «για την Προστασία των ιπποειδών εργασίας υπό ακραίες καιρικές συνθήκες» ανέφερε πως τα ζώα δεν θα έπρεπε να εργάζονται από τις 13.00 μέχρι τις 17.00 όταν η θερμοκρασία είναι 35 βαθμοί Κελσίου και άνω, υπό σκιά.

Παρόλη την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τα ζώα, η Κέρκυρα βρίσκεται ακόμα ανάμεσα στα μέρη που χρησιμοποιούν ζώα εργασίας για μια τουριστική δραστηριότητα που έχει παραμείνει εδώ και δεκαετίες ως «γραφική περιήγηση»...

ΦΩΤΟ: FB/Ελένη Μιχαήλ Χοντρού

 

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.