Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις φυλακές Κέρκυρας ο μαφιόζος της Καμόρα

ΜΑΦΙΟΖΟΣ
07 Αυγούστου 2023 / 12:03
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Ο Εισαγγελέας Εφετών Κέρκυρας μετά την απολογία του, διέταξε την κράτησή του στο σωφρονιστικό κατάστημα του νησιού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Κέρκυρας οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο 60χρονος Ιταλός μαφιόζος.

Ο Εισαγγελέας μετά την απολογία του, διέταξε την κράτηση του στις φυλακές της Κέρκυρας, ενώ την έκδοσή του ή μη, θα αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο βάσει τις δικογραφίας που θα πρέπει να αποστείλουν οι ιταλικές δικαστικές αρχές στις αντίστοιχες ελληνικές.

Ο 60χρονος καταζητούμενος από χρόνια, φυγόποινος με ποινές κάθειρξης άνω των δέκα ετών, μεταξύ των οποίων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αιφνιδιάστηκε και πιάστηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 04/08 στα Γουβιά, όπου διέμενε με τη σύντροφό του. Εργαζόταν τελευταία σε ιταλικό εστιατόριο στην περιοχή της Σπηλιάς, στην παλιά πόλη της Κέρκυρας.

Η σύλληψη του Ιταλού μαφιόζου, φερόμενος ως μέλος της περιβόητης οργάνωσης Καμόρα της Νάπολι, αποδίδεται στη συνεργασία της Ασφάλειας Κερκύρας με τους Καραμπινιέρι της Νάπολη υπό τον συντονισμό αστυνομικού αξιωματούχου της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.