Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

‘Έπιασαν μαφιόζο της Καμόρα στην Κέρκυρα

Κέρκυρα
05 Αυγούστου 2023 / 15:18
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η σύλληψή του αποδίδεται στη συνεργασία της Ασφάλειας Κερκύρας με τους Καραμπινιέρι της Νάπολη υπό τον συντονισμό αστυνομικού αξιωματούχου της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μεγάλη αστυνομική επιτυχία θεωρείται η σύλληψη στην Κέρκυρα Ιταλού μαφιόζου, 60 ετών. Καταζητούμενος από χρόνια, φυγόποινος με ποινές κάθειρξης άνω των δέκα ετών μεταξύ των οποίων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Διέμενε στην Κέρκυρα τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια και απασχολούταν σε διάφορα εστιατόρια, πιτσαρίες συμπολιτών του. Η σύλληψή του αποδίδεται στη συνεργασία της Ασφάλειας Κερκύρας με τους Καραμπινιέρι της Νάπολη υπό τον συντονισμό αστυνομικού αξιωματούχου της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Αιφνιδιάστηκε και πιάστηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 04/08 στα Γουβιά, όπου διέμενε με τη σύντροφό του. Εργαζόταν τελευταία σε ιταλικό εστιατόριο στην περιοχή της Σπηλιάς, στην παλιά πόλη της Κέρκυρας.

Τον πρόδωσε η αγάπη του για την ομάδα της πόλης του, της Νάπολη και η συμμετοχή του σε πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος. Φαίνεται ότι ερασιτεχνικό βίντεο κάποιου φίλου τον αποκάλυψε στα μάτια των Καραμπινιέρι που τον κυνηγούσαν για πάνω από δέκα χρόνια.

Οργανώθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που εκδηλώθηκε την Παρασκευή και τώρα κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Κερκύρας για να παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Κερκύρας και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την έκδοσή του στην Ιταλία.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.