Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το έτερο σωματείο εργαζομένων Αχιλλείου (ΣΕΕΑΔΜΑ) για την παραίτηση Τάσου Διαβάτη

Σωματείο εργαζομένων Αχιλλείου
20 Ιουλίου 2023 / 14:40
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

«Η ανακοίνωση του ΣΕΕΑΔ ουδόλως εκφράζει την πραγματικότητα - Ζητάμε να μην γίνει δεκτή η παραίτηση»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά την ανακοίνωση του ενός εκ των δυο σωματείων στο Αχίλλειο, που δημοσιεύτηκε χθες και έλουζε τον υπό παραίτηση προϊστάμενο του Αχιλλείου, στο γραμματοκιβώτιο του enimerosi.com ήλθε ένα κείμενο που αποδίδεται στο άλλο σωματείο των εργαζομένων του χώρου και μια επιστολή στήριξης του Αν. Διαβάτη, με την οποία ζητείται από την Διοίκηση της ΕΤΑΔ να μην δεχτεί την παραίτησή του. 

Η επιστολή, που φέρει αριθμό πρωτοκόλλου από το Αχίλλειο, συνοδεύεται από 17 υπογραφές. 

Το ΣΕΕΑΔΜΑ

«Σε συνέχεια του δημοσιεύματος που έλαβε χώρα την 18 και 19 Ιουλίου με τίτλο "Το σωματείο εργαζομένων για την παραίτηση του Τάσου Διαβάτη" και αναφέρεται σαν ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων ΕΤΑΔ (Αχιλλείου) θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο Μουσείο υπάρχουν δύο σωματεία.

1. Το ΣΕΕΑΔ που εκπροσωπεί μόνον 13 από τους 38 συνολικά συναδέλφους του Αχιλλείου, συνεπώς δεν εκφράζει την πλειονότητα αυτών και

2.  Το ΣΕΕΑΔΜΑ, το οποίο είναι μέλος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΤΑΔ. Το ΔΣ και τα μέλη του θεωρούν ότι τα αναγραφόμενα στη συγκεκριμένη ανακοίνωση ουδόλως εκφράζουν την πραγματικότητα». 

Η επιστολή στήριξης

«Τις τελευταίες μέρες έχουν διαρρεύσει πληροφορίες ότι ο Προϊστάμενος του Μουσείου κύριος Αναστάσιος Διαβάτης προτίθεται να παραιτηθεί για «προσωπικούς λόγους».

Εμείς οι κάτωθι υπογρεγραμμένοι συνάδελφοι του Μουσείου παρακολούμε τη Διοίκηση Ακινήτων του Δημοσίου όπως δεν κάνει αποδεκτή την παραίτησή του. Τα τελευταία 3,5 χρόνια ο κύριος Αναστάσιος Διαβάτης έχει επιτελέσει τεράστιο έργο, τόσο σε επίπεδο λειτουργίας, όσο και στον πολιτιστικό τομέα. Ο κύριος Διαβάτης είναι ένα άτομο καλλιεργημένο, πνεύμα ανήσυχο και αγαπητό πρόσωπο, αλλά και αγωνιστής, δραστήριος, με καινοτόμες και πρωτότυπες ιδέες που τιμά το λειτουργημα του Προϊσταμένου του Μουσείου και έχει αναπτύξει επίσης άψογες σχέσεις με φορείς και πολιτιστικούς οργανισμούς, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. 

Μας προκαλεί απορία, λύπη και οργή η απόφασή του να παραιτηθεί, όπως επίσης και η δική σας ίσως αποδοχή αυτής της παραίτησης.   

Αγωνιζόμαστε για το καλό του Μουσείου και των εργαζομένων του και ευχόμαστε να αντιμετωπίσετε με ιδιαίτερη λεπτότητα και σοβαρότητα την απόφαση παραίτησή του, και να πράξετε ο,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε αυτή η τόσο σημαντική αλλαγή να μη γίνει αποδεκτή. 

Είναι αδιανόητο να μην επιληφθείτε της άμεσης επίλυσης του προβλήματος με την ευαισθησία, ευθυκρισία και αποτελεσματικότητα που σας διακρίνει.

Ζητάμε με την παρούσα επιστολή να μην γίνει αποδεκτή καθ' οιονδήποτε τρόπο η παραίτησή του και να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένουν να επανέλθει η ομαλότητα στη λειτουργία του Ανακτόρου». 

Σημείωση: Η επιστολή συνοδεύεται από τις υπογραφές 17 εργαζομένων. Η ανακοίνωση του σωματείου είναι ανυπόγραφη, δίχως σφραγίδα και αριθμό πρωτοκόλλου. 

 

 

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.