Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξαναβρίσκει την «Αχίλλειο Πτέρνα» του το βέλος του Αχιλλέα

Αχίλλειο
12 Ιουλίου 2023 / 15:53
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Το βέλος, θα αποκατασταθεί και θα τοποθετηθεί στο άγαλμα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα

ΚΕΡΚΥΡΑ, Έως τις 19 Ιουλίου  αναμένεται να τοποθετηθεί το βέλος στο άγαλμα «Αχιλλεύς Θνήσκων» στο Αχίλλειο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το βέλος, θα αποκατασταθεί και θα τοποθετηθεί στο άγαλμα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Επίσης στις 20 Ιουλίου θα παραδοθεί από τον εργολάβο το κτίριο του Βαρώνου, πλήρως ανακαινισμένο ενώ την 1η Αυγούστου ολοκληρώνεται και η τοποθέτηση του νέου δαπέδου στο περιστύλιο των Μουσών.

Οι εργασίες στους χώρους του Αχιλλείου συνεχίζονται και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανοίξουν οι κήποι για το κοινό από τις αρχές Αυγούστου.  

Το βέλος βρισκόταν εδώ και και χρόνια στη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων Μνημείων και Έργων Τέχνης του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με πηγές της αρχαιολογικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, πρόκειται για μεταπολεμικό αντίγραφο, καθώς το αρχικό βέλος δεν απαντάται στον Μεσοπόλεμο. 

Ο «Αχιλλεύς Θνήσκων» που δημιούργησε ο διάσημος γερμανός γλύπτης Ερνστ Χέρτερ το 1884 κατόπιν παραγγελίας της αυτοκράτειρας της Αυστρίας Ελισάβετ, είναι το άγαλμα που ταυτίστηκε όσο κανένα άλλο με την το Αχίλλειο στην Κέρκυρα. Η προσπάθεια του Αχιλλέα να τραβήξει το βέλος αποτυπώνεται στην έκφραση του προσώπου με τρόπο μοναδικό.

 

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.