Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα Αρχή-Αλεξάκης: «Ολιγωρία και απραξία της Δημοτικής Αρχής στον Άγιο Πέτρο»

Νέα Αρχή
12 Ιουλίου 2023 / 13:26

«Τεράστιο το πρόβλημα με τα λύματα, με επιβαρυντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, στο περιβάλλον και την τοπική οικονομία»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝΕΑ ΑΡΧΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ). Η Δημοτική μας Παράταξη ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Επιτροπής κατοίκων του Αγίου Πέτρου στον Κάβο,  συμμετείχε στην συζήτηση το Σάββατο 08.07.2023, καταθέτοντας την θέση της για το τεράστιο πρόβλημα με τα λύματα, λόγω βλάβης στον αγωγό. Ενός προβλήματος με μεγάλες επιβαρυντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, στο περιβάλλον και την τοπική οικονομία. Μέσα από διαλογική συζήτηση αναδείχθηκε η διαχρονικότητα του προβλήματος, που όμως επιβαρύνθηκε ιδιαίτερα την τελευταία 3ετία, μέσα από τις συνεχείς και ανεπανόρθωτες βλάβες. Με αποτέλεσμα σήμερα ο βιολογικός ουσιαστικά να μην λειτουργεί.

Οι καθυστερημένες, ανεπιτυχής και αναποτελεσματικές παρεμβάσεις  τόσο σε θεσμικό όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο  από την μεριά της Δημοτικής Αρχής του κ. Λέσση, οδήγησαν στην σημερινή ντροπιαστική και κυρίως επικίνδυνη κατάσταση, στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Μια κατάσταση για την οποία ντρέπεται και η ντροπή. Οι αποδεδειγμένες από κάθε άποψη καθυστερήσεις, απαντούν από μόνες τους και στα ερωτήματα των αλλεπάλληλων δολιοφθορών ενός πλήρως εγκαταλειμμένου Βιολογικού, αυτού της Λευκίμμης, με την μόλις προ ολίγων ημερών τοποθέτηση καμερών ασφαλείας.

Η Θέση της Δημοτικής μας Παράταξης, στο μεγάλο αυτό πρόβλημα, που χρίζει άμεσης και αποτελεσματικής λύσης, είναι η παρέμβαση στην Περιφέρεια ή/και το Υπουργείο Εσωτερικών, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα. Στην περίπτωση που η απάντηση είναι αρνητική, προτείνουμε να δοθεί η λύση μέσα από ίδιους οικονομικούς πόρους του Δήμου. Η άρνηση και η δικαιολογία της  σημερινής Δημοτικής Αρχής του κ. Λέσση ότι δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι και μεμπτή είναι και δεν ανταποκρίνεται στην υφιστάμενη πραγματικότητα.

Οι τελευταίες αναμορφώσεις του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, επιβεβαιώνουν αυτές τις αιτιάσεις μας με τον ποιο εκκωφαντικό τρόπο. Αρκεί και μόνο να περιοριστούν οι καθαρά ψηφοθηρικές και όχι αναπτυξιακές αναμόρφωσης  δεκάδων χιλιάδων ευρώ, για να δοθεί άμεση και αποτελεσματική λύση σε ένα πρόβλημα που έχει τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, του περιβάλλοντος των τουριστών και της τοπικής οικονομίας γενικότερα.