Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Μερόπη Υδραίου στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για την εκλογή νέου προέδρου

ΚΕΔΕ
06 Ιουλίου 2023 / 17:45

Μετά την υπουργοποίηση του Δημήτρη Παπαστεργίου - Νέος Πρόεδρος ο Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

ΑΘΗΝΑ (ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Στην ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος με αντικείμενο την εκλογή νέου Προέδρου συμμετείχε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου.

Παράλληλα, η Δήμαρχος συμμετείχε σε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο στον οποίο έθεσαν σειρά θεμάτων που απασχολούν την αυτοδιοίκηση και χρήζουν επίλυσης και παρεμβάσεων.

Σημειώνεται ότι η εκλογή νέου Προέδρου έγινε μετά την παραίτηση του Δημήτρη Παπαστεργίου και την υπουργοποίησή του στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Νέος Πρόεδρος εξελέγη ο Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος  Αμπελοκήπων-Μενεμένης ενώ επίσης εξελέγησαν ο Δημήτρης Κάρναβος Δήμαρχος Καλλιθέας, στη θέση του Α΄ Αντιπρόεδρου και ο Κωνσταντίνος Κουκάς Δήμαρχος Μυκόνου στη θέση του Β΄ Αντιπροέδρου  της ΚΕΔΕ.

Παρών στην συνεδρίαση ήταν και ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος αποχαιρέτησε τους συναδέλφους του επισημαίνοντας τη θέλησή του για στήριξη της Αυτοδιοίκησης και από τη νέα του θέση.

Η Δήμαρχος Μ. Υδραίου, ανέφερε σχετικά: «Πιστεύω ότι αναβαθμίζεται ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αποτελεί μια απόδειξη της αναγνώρισης εκ μέρους του Πρωθυπουργού ότι οι Δήμοι ανταποκρίθηκαν στο μέγιστο βαθμό εν μέσω πολλαπλών κρίσεων, στηρίζοντας τον θεσμό και κρατώντας όρθια την κοινωνία και τον τόπο τους.»

Το προεδρείο της ΚΕΔΕ και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων είχαν συνάντηση και με τον Aναπληρωτή Yπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο. Στα αιτήματα της ΚΕΔΕ περιλαμβάνονται:

-Επείγουσες νομοθετικές ρυθμίσεις βελτίωσης του εκλογικού συστήματος ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών ως προς τον τρόπο εκλογής προέδρων κοινοτήτων με πληθυσμό από 201 έως 300  κατοίκους.

-Επείγουσα χρηματοδότηση των Δήμων και των ΔΕΥΑ για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους, χρηματοδότηση για την κάλυψη του προγράμματος περίθαλψης αδέσποτων ζώων αλλά και του ναυαγοσωστικού προγράμματος και αλλαγή του σχετικού θεσμικού πλαισίου.

-Νομοθετικές ρυθμίσεις που σχετίζονται με τη βελτίωση της καταστατικής θέσης των αιρετών, του θεσμού κινητικότητας, την παράταση των συμβάσεων σχολικών καθαριστριών, τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας κ.α.

-Ενίσχυση Δήμων με εξειδικευμένο προσωπικό και συντόμευση διαδικασιών του ΑΣΕΠ.  

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Τετάρτη 12 Ιουλίου θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΚΕΔΕ με προσκεκλημένους την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο.