Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλλαγές στα κοινοβουλευτικές ομάδες με την τελευταία ανακατανομή των ψήφων

εκλογές 2023
30 Ιουνίου 2023 / 20:02
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Εν αναμονή των αποφάσεων των αρχηγών για το ποια έδρα θα κρατήσουν οι ίδιοι

ΑΘΗΝΑ. Ανακατατάξεις στο σχηματισμό του κοινοβουλίου προκαλεί η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χάνει μια έδρα, αυτή των Σερρών (άρα δεν εκλέγεται ο Κων/νος Καρπουχτσής) και το ΚΚΕ κερδίζει μια έδρα στα Ιωάννινα και εκλέγεται ο Νίκος (Πάκος) Έξαρχος (την οποία χάνει ο Γιώργος Αμυράς της ΝΔ). Αν δηλαδή επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει στους 47 βουλευτές και το ΚΚΕ θα ανέβει στους 21.

Επίσης, η ΝΔ φαίνεται ότι  χάνει την έβδομη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας (της Μαρίας Πολύζου), έδρα η οποία είχε δοθεί στη ΝΔ ως αδιάθετη από τους «Σπαρτιάτες». Την έδρα την κερδίζει η Πλεύση Ελευθερίας και εκλέγεται ο Αλέξανδρος Καζαμίας.

Όμως η ΝΔ κερδίζει μία έδρα στις Σέρρες, στην οποία εκλέγεται ο Θεόφιλος Λεονταρίτης, στην Α΄ Αθήνας στην οποί εκλέγεται ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος (την οποία χάνει η Νίκη και ο πρόεδρος του κόμματος Δημ. Νατσιός, που θα πρέπει να επιλέξει εκλεγεί στην Α΄ Θεσσαλονίκης) και στη Β΄ Πειραιά, οπού εκλέγεται ο αρχαιότερος βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Τραγάκης (έδρα την οποία χάνει η Πλεύση Ελευθερίας και ο Χρήστος Αρίδας).

Η Νίκη κερδίζει μια έδρα στη Δυτική Αττική και έτσι εισέρχεται στο κοινοβούλιο ο δημοσιογράφος Γιώργος Παλαιτσάκης.

Συνοπτικά:

Χαμένες έδρες ΝΔ: 7η θέση ψηφοδελτίου Επικρατείας (Μαρία Πολύζου), Ιωάννινα (Γιώργος Αμυράς, Δυτική Αττική (Σταμάτης Πουλής)

Κερδισμένες έδρες ΝΔ: Α΄ Αθήνας (Άγγελος Συρίγος),  Β΄ Πειραιά (Γιάννης Τραγάκης), Σέρρες (Θεόφιλος Λεονταρίτης).

Χαμένες έδρες ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σέρρες (Κωνσταντίνος Καρπουχτσής)

Κερδισμένες έδρες ΚΚΕ: Ιωάννινα (Νίκος Έξαρχος)

Κερδισμένες έδρες Πλεύση Ελευθερίας: Επικρατείας (Αλέξανδρος Καζαμίας)

Χαμένες έδρες Πλεύση Ελευθερίας: Β΄ Πειραιά (Χρήστος Αρίδας)

Κερδισμένες έδρες «Νίκη»: Δυτική Αττική (Γιώργος Παλαιτσάκης)

Χαμένες έδρες «Νίκη»: Α΄ Αθήνας (Δημήτρης Νατσιός)

Εν αναμονή των αποφάσεων των αρχηγών για το ποια έδρα θα κρατήσουν οι ίδιοι, απόφαση που αναμένεται μέχρι την Κυριακή, και θα καθορίσει ποια πρόσωπα τελικά θα βρεθούν στη Βουλή στις συγκεκριμένες περιφέρειες.

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.