Τρίτη 24.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μας πνίξανε τα κουνούπια

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ
24 Σεπτεμβρίου 2024 / 11:03
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

... Και η γραφειοκρατία! Έφαγε όλο το καλοκαίρι με την ένσταση. Άργησε η Περιφέρεια. Τώρα μας τρώνε τα κουνούπια!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η γραφειοκρατία νίκησε απελευθερώνοντας σμήνη κουνουπιών να κατατρώγουν ολημερίς κι ολονυχτίς ντόπιους και ξένους χωρίς εξαιρέσεις! Όλοι αναρρωτιούνται έγιναν ή δεν έγιναν φέτος ψεκασμοί; Η απάντηση είναι, όχι. Και η ερμηνεία είναι, άργησε η Περιφέρεια, δεν πρόβλεψε την πιθανότητα της υποβολής ενστάσεων στον διαγωνισμό και τη χρονοβόρα εκδίκασή τους.

Ο διαγωνισμός έγινε τον Απρίλιο και υποβλήθηκαν τρεις προσφορές. Αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος. Έγινε ένσταση από τον δεύτερο μειοδότη. Την κέρδισε ο προσωρινός και αναδείθηκε οριστικός. Έγινε προδικαστική ένσταση και 'κει είναι που χάθηκε η μπάλα! Από τις αρχές καλοκαιριού η απόφαση επί της προδικαστικής βγήκε αρχές τρέχοντος μηνός και δικαίωσε τον δεύτερο. Τώρα απομένει η σύμβαση και η καθυστερημένη πλέον έναρξη των ψεκασμών!

Φαίνεται όμως πως τα κουνούπια δεν το ξέρουν κι έτσι πλημμύρισαν την Κέρκυρα, το κερασάκι σ' αυτό το μαρτυρικό καλοκαίρι, κατόπιν της λειψυδρίας, των σκουπιδιών, του κυκλοφοριακού κοκ.

Άχρηστος θα είναι τώρα ο ψεκασμός εφόσον άρχισαν οι βροχές που τον ξεπλένουν, λέει ο πρώτος. Η μετεωρολογία πάντως προδιαθέτει για θερμό Οκτώβριο. Η Περιφέρεια (Ζήκος) λέει πως επίκειται η έναρξη των ψεκασμών! Λεφτά πεταμένα;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.