Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεδρίασε μετά από 6 χρόνια η Επιτροπή Παρακολούθησης του Φορέα Διαχείρισης Παλιάς Πόλης

Φορέας Διαχείρισης
15 Ιουνίου 2023 / 12:35
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Η επιτροπή που απαρτίζεται από 13 μέλη, συνεδρίασε στο Μον Ρεπό και συζήτησε για τους βασικούς άξονες του αναθεωρημένου σχεδίου διαχείρισης μνημείου UNESCO

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά από μακροχρόνια αδράνεια, συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά από το 2017 η Επιτροπή Παρακολούθησης του Φορέα Διαχείρισης Παλιάς Πόλης - μνημείου UNESCO.

Ο λόγος για την μεγάλη αυτή καθυστέρηση ήταν, όπως ανέφερε η Δήμαρχος, αφενός το διάστημα της πανδημίας και αφετέρου οι εκκρεμότητες στον ορισμό μελών της Επιτροπής.

Η επιτροπή που αποτελείται από 13 μέλη, συνεδρίασε στο Μον Ρεπό με προεδρεύουσα τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου και συζήτησε για τους βασικούς άξονες του αναθεωρημένου σχεδίου διαχείρισης μνημείου UNESCO. 

Έμφαση δόθηκε σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και Πυροστασίας, στα εγκαταλελειμμένα και επικίνδυνα κτήρια τόσο εντός πόλης όσο και περιαστικά καθώς και σε θέματα διαχείρισης τουριστικού προορισμού.

Αποφασίστηκε επίσης να υπογραφεί τριμερής προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου, ΤΕΕ και Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Iονίων Νήσων για τη διενέργεια προσεισμικού ελέγχου σε σχολικά κτήρια εντός του καλοκαιριού. 

Η Δήμαρχος τόνισε ότι η Επιτροπή πρέπει να συνεδριάζει κάθε τέσσερις μήνες, εντούτοις η δεύτερη συνεδρίαση θα γίνει πολύ πιο σύντομα. 

Ενός λεπτού σιγή

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτου σιγή στη μνήμη των θυμάτων του πολύνεκρου ναυαγίου ανοικτά της Πύλου ενώ η Δήμαρχος ανέφερε: «Είμαστε όλοι παγωμένοι από την τραγωδία στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου με την απώλεια 78 συνανθρώπων μας. Οι προσευχές όλων μας είναι να έχουν δύναμη και παρηγοριά οι οικείοι τους αλλά και τη φροντίδα και τη διάσωση των συνανθρώπων μας στο μεγαλύτερο βαθμό που μπορούμε».    

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης συμμετείχαν είτε δια φυσικής παρουσίας είτε με τηλεδιάσκεψη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ν. Καλόγερος, ο υπεύθυνος του γραφείου παλιάς πόλης του Δήμου Κ. Κέρκυρας Λ. Στανέλος, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, εκπρόσωποι από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Πολιτισμού, το πρώην ΤΑΠ, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας και του ΤΕΕ.

 

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.