Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων»

Ευρωπαϊκή Επιτροπή
14 Ιουνίου 2023 / 12:50

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 στις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚ) στην Κέρκυρα (Νέο Λιμάνι, 1ος όροφος).

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα  και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Εurope Direct Ιονίων οργανώνουν ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 στις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚ) στην Κέρκυρα (Νέο Λιμάνι, 1ος όροφος).

Εισαγωγική τοποθέτηση θα απευθύνουν ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Κώστας Τσουτσοπλίδης και η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Νιόβη Ρίγκου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει δύο θεματικές ενότητες :

A.    Την αναπτυξιακή στρατηγική των Ιονίων Νήσων και τις προσδοκίες από την ΕΕ, την οποία θα παρουσιάσει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ενώ ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Παναγιώτης Πανταζάτος, θα μιλήσει για την εφαρμογή της Πολιτικής Συνοχής στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων

B.    Την προστασία του ευρωπαϊκού παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος, για την οποία θα συζητήσουν ο ευρωβουλευτής κ. Νίκος Παπανδρέου (Σοσιαλιστές, Ελλάδα), ο καθηγητής στην Ιχθυολογία και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Ιωάννης Λεονάρδος και ο κ. Δημήτρης Αλεξόπουλος, Business Partnerships Manager, ΜΚΟ ENALEIA.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Ηλίας Παλιαλέξης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκδήλωση από το Facebook.