Τετάρτη 22.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των επαγγελματιών της Αλύπας

Αλύπα
20 Απριλίου 2023 / 14:10

Κανένας επαγγελματίας δεν έχει υπογράψει τους εκβιαστικούς όρους για το νέο "χαράτσι" - Ζητούν την οριοθέτηση αγκυροβολίου εκτός Λιμανιού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετέωροι παραμένουν οι επαγγελματίες το τουριστικών σκαφών που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι της Αλύπας, μετά το νέο "καπέλο" των 5 ευρώ ανά πελάτη που απαιτεί η εταιρεία που διαχειρίζεται τη μαρίνα.

Υπενθυμίζεται ότι στο τουριστικό καταφύγιο, πέρασε στα χέρια της εταιρείας Home Center Managment 1 τον Οκτώβρη του 2021, έναντι μιθώματος 300.000 ευρώ ετησίως.
Οι επαγγελματίες βρέθηκαν σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας για να διαμαρτυρηθούν και να συζητήσουν με τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζορμπά το πρόβλημά τους με τον επενδυτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τουριστικό καταφύγιο χρησιμοποιείται κάθε καλοκαίρι από 400 και πλέον σκάφη.

Όπως αναφέρει ο Σπύρος Βραδής, εκπρόσωπος των ημεροπλοίων μικρών σκαφών Παλαιοκαστρίτσας, οι επαγγελματίες συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας. «Ο ίδιος δήλωσε αναρμόδιος, αλλά μας διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά του θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσει» αναφέρει ο κ. Βραδής.

Κανένας δεν έχει υπογράψει

Οι επαγγελματίες έχουν αρνηθεί να υπογράψουν τη σύμβαση που τους επιβάλλει η εταιρεία, εκβιαστικά, όπως οι ίδιοι λένε, ενώ πλέον έχουν ζητούν τον οριοθέτηση αγκυροβόλιου, εκτός του Λιμανιού. Απάντηση από το Λιμεναρχείο δεν έχουν ακόμα πάρει, ενώ ούτε οι συζητήσεις του Δήμου με τον επενδυτή του Λιμανιού είχαν αποτέλεσμα. «Όπως μας λένε όλοι, πρέπει να καταφύγουμε σε δικαστικές ενέργειες» τονίζει ο κ. Βραδής. 

Καρύδης: Να καταγγελθεί η σύμβαση

Παρών στη διαμαρτυρία των επαγγελματίων της Αλύπας, δηλώνοντας τη συμπαράστασή του, ήταν και ο Γιώργος Καρύδης, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της Κερκυραϊκής Συμμαχίας. «Όταν πήραμε την απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την παραχώρηση του λιμανιού, είχαμε θέσει ως προϋπόθεση να προστατευθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στον χώρο που δουλεύουν εκεί 30 χρόνια τώρα» ανέφερε ο Γιώργος Καρύδης. 
«Η νομική και πολιτική μου άποψή μου είναι ότι εάν ο επενδυτής επιμένει και δεν υποχωρεί, ο Δήμος πρέπει να καταγγείλλει τη σύμβαση και να επιστρέψει το λιμάνι στον προγενέστερη κατάσταση».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ