Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λαμπερή η Ανάσταση στην Κέρκυρα: Χριστός Ανέστη! (photos)

Πάσχα 2023
15 Απριλίου 2023 / 23:32
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Με το "Χριστός Ανέστη" ο ουρανός γέμισε φαντασμογορικές λάμψεις στον ουρανό. Είναι πάντα η αγαπημένη στιγμή μικρών και μεγάλων που στρέφουν τα μάτια ψηλά για να θαυμάσουν τις πολύχρωμες εκρήξεις, ενώ ανταλλάσσουν θερμές ευχές και αγκαλιές

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με φαντασμαγορικό τρόπο γιόρτασε η Κέρκυρα την Ανάσταση του Θεανθρώπου. Η Σπιανάδα, η μεγάλη πλατεία της Κέρκυρας αλλά και γύρω από αυτήν συγκεντρώθηκε λίγο πριν την Ανάσταση χιλιάδες κόσμος, όλοι με τις πασχαλινές λαμπάδες αναμμένες με το Άγιο Φως, σχηματίζοντας μια θάλασσα από λαμπυρίζουσες φλογίτσες. Εικόνα απόκοσμη, ατμόσφαιρα βαθιά κατανυκτική.





Στο πάλκο της Πάνω Πλατείας εψάλη η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριου. Από εκεί παρακολούθησαν την τελετή και οι Τοπικές Αρχές, ενώ φέτος εκ μέρους της Κυβέρνησης παρευρέθηκε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, αν. Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου. 



Με το "Χριστός Ανέστη" ο ουρανός γέμισε φαντασμογορικές λάμψεις στον ουρανό. Είναι πάντα η αγαπημένη στιγμή μικρών και μεγάλων που στρέφουν τα μάτια ψηλά για να θαυμάσουν τις πολύχρωμες εκρήξεις, ενώ ανταλλάσσουν θερμές ευχές και αγκαλιές με τους αγαπημένους τους.





Για ακόμα ένα πιο εντυπωσιακό φινάλε, τμήματα των Φιλαρμονικών ξεχύνονται στους δρόμους του ιστορικού κέντρου παιανίζοντας πανηγυρικά.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.