Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρία φωτογράφων: Κινδυνεύουν με «λουκέτο» τα φωτογραφεία (video)

Φωτογραφεία
03 Απριλίου 2023 / 10:09

«Η ΚΥΑ θα πλήξει ανεπανόρθωτα το φωτογραφείο της γειτονιάς, οδηγώντας στο κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε διαμαρτυρία προχώρησαν και οι φωτογράφοι της Κέρκυρας, έξω από τη Νομαρχία, ενώ σήμερα τα φωτογραφείο σε όλη την Ελλάδα παραμένουν κλειστά, στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ενάντια στη νέα ΚΥΑ, που περιέχει ρυθμίσεις για τις φωτογραφίες ταυτότητας και διαβατηρίων.


Σταμάτης Καταπόδης, μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων



Παύλος Κροκίδης, Πρόεδρος Σωματείου Επαγγελματιών Φωτογράφων Κέρκυρας



Δημήτρης Μπιάγκης, Βουλευτής Κέρκυρας ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Συγκεκριμένα η ρύθμιση προβλέπει ότι η φωτογραφία για την έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας “δύναται να λαμβάνεται απευθείας από τις αρχές έκδοσης».

Στο πλευρό τους ήταν και ο βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης, ο οποίος τόνισε ότι σήμερα του κόμμα του θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, για την προστασία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των φωτογράφων.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία η ρύθμιση προκαλεί μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον των φωτογράφων καθώς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μονοπώλησης της διαδικασίας φωτογράφισης.

«Η συγκεκριμένη τροποποίηση θα πλήξει ανεπανόρθωτα το φωτογραφείο της γειτονιάς, οδηγώντας στο κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων και στην ανέχεια πολλών οικογενειών που καθημερινά προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στον Έλληνα πολίτη».