Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλειστά σήμερα όλα τα φωτογραφεία

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων
13 Σεπτεμβρίου 2023 / 10:58
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων - Διαμαρτυρία έξω από τη ΔΕΘ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κλειστά είναι σήμερα όλα τα φωτογραφία της χώρας, με τους φωτογράφους να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, ενώ στις στις 17:00 θα κάνουν διαμαρτυρία έξω από τη ΔΕΘ.

Ζητούν να παραμείνει στον κλάδο τους η λήψη φωτογραφιών ταυτότητας και επίσημων εγγράφων και να ανακληθεί η απόφαση της κυβέρνησης να βγαίνουν φωτογραφίες στα αστυνομικά τμήματα. «Οι αστυνομικοί ΔΕΝ είναι φωτογράφοι» τονίζει η ΠΟΦ χαρακτηριστικά.

«Μετά τις εκλογές, αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία διαβούλευση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η λήψη φωτογραφιών για τις νέες ταυτότητες θα γίνεται από Αστυνομικούς Υπαλλήλους στα αστυνομικά τμήματα. Με άλλα λόγια και το φωτογραφείο της γειτονιάς θα χάσει ένα μεγάλο μέρος των εσόδων του και αναγκαστικά θα κλείσει.

Παράβολο για την έκδοση ταυτότητας

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την επιβολή παραβόλου 10 ευρώ σε κάθε πολίτη, για την έκδοση της νέας αστυνομικής ταυτότητας. Ο πολίτης θα πρέπει να πληρώνει παράβολο για μία υπηρεσία που μέχρι τώρα ήταν δωρεάν (χωρίς να ξέρουμε μέχρι πιο ποσό, μελλοντικά, μπορεί να φτάσει το παράβολο αυτό, απλά σημειώνουμε ότι τα παράβολα για το δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου αυτή τη στιγμή είναι στα 141 ευρώ).

Myphoto.gov.gr

Το myphoto είναι η κρατική ψηφιακή υπηρεσία που είχε αποφασιστεί από τη κυβέρνηση, να χρησιμοποιηθεί από τους επαγγελματίες φωτογράφους σε όλη τη χώρα για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών στη λήψη φωτογραφιών για κρατικά έγγραφα και την ασφαλή αποστολή τους στις κρατικές υπηρεσίες. Από την πρώτη στιγμή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων ήταν υποστηρικτής του, ομάδα της Ομοσπονδίας βοήθησε στην διαδικασία λειτουργίας του συστήματος στην δοκιμαστική περίοδο, άμεσα εκπαίδευσε όλους τους φωτογράφους για να είναι έτοιμοι για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Tο σύστημα λειτουργεί σωστά και με ασφάλεια και οι πολίτες συνεχίζουν να εξυπηρετούνται από τους επαγγελματίες φωτογράφους, άψογα και χωρίς καθυστερήσεις.

Απαιτούμε από τη Κυβέρνηση

- να ανασταλεί η απόφαση λήψης των φωτογραφιών από τους Αστυνομικούς Υπαλλήλους στα Αστυνομικά Τμήματα ή από οποιοδήποτε άλλο κρατικό υπάλληλο σε οποιαδήποτε υπηρεσία
- να μην επιβληθεί παράβολο έκδοσης ταυτότητας
- να ενημερωθούμε με ποιες διαδικασίες, από που έγινε και πόσο κόστισε η
προμήθεια του φωτογραφικού εξοπλισμού
- να αποκαλυφθεί που πηγαίνουν τα 10 ευρώ του παράβολου και ποια εταιρεία έχει
αναλάβει το έργο έκδοσης των νέων ταυτοτήτων και με ποιες διαδικασίες.

ΦΩΤΟ@ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.