Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σφραγίζει το ΕΑΚ Κέρκυρας η Περιφέρεια

ΕΑΚΚ
31 Μαρτίου 2023 / 16:43

Οι προπονήσεις των αθλητών του στίβου θα γίνονται μόνο στον ανοιχτό χώρο του γηπέδου χωρίς θεατές, υπό τις εξής πέντε προϋποθέσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε μερική προσωρινή σφράγιση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας (ΕΑΚΚ) προχώρησε έστω και με καθυστέρηση η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μετά την αποκάλυψη της «Ενημέρωσης» για τα ζητήματα στατικότητας της κερκίδας.

Σύμφωνα με την απόφαση της Περιφερειάρχη Ρ. Κράτσα, εκτός από τον ανοιχτό χώρο του γηπέδου θα σφραγιστεί το σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚΚ και συγκεκριμένα τα κτίσματα, οι κερκίδες και τα γραφεία μέχρι να αποκατασταθούν οι ελλείψεις.

Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο που αναρτήθηκε σήμερα στην «Διαύγεια» «αποφασίζουμε τη μερική προσωρινή σφράγιση του συνόλου της αθλητικής εγκατάστασης ΕΑΚΚ (κτίσματα, κερκίδες, γραφεία) εκτός από τον ανοικτό χώρο του γηπέδου, έως ότου αποκατασταθούν οι ελλείψεις, καθόσον δεν πληρούνται ο αναγκαίες προϋποθέσεις ασφάλειας αθλουμένων και θεατών, όπως προκύπτει από την γνωμοδότηση της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων».

Οι 5 προϋποθέσεις για τον ανοιχτό χώρο του γηπέδου

Σύμφωνα με την απόφαση οι προπονήσεις των αθλητών του στίβου θα γίνονται μόνο στον ανοιχτό χώρο του γηπέδου χωρίς θεατές, υπό τις εξής πέντε προϋποθέσεις:

-Η είσοδος και η έξοδος των αθλητών και των προπονητών στο χώρο του ανοιχτού γηπέδου να γίνεται μόνο από την πόρτα που βρίσκεται στο νότιο, ΝΔ τμήμα (πέταλο) του γηπέδου

-Να τοποθετηθούν τουλάχιστον δυο χημικές τουαλέτες για να κάνουν χρήση οι αθλητές, καθώς και σύμβαση με κατάλληλο – προσωπικό εταιρεία που θα έχει την ευθύνη συντήρησης και καλής λειτουργίας αυτών

-Να δημιουργηθεί κατάλληλος χώρος ιατρείου (κοντέινερ) για παροχή πρώτων βοηθειών και επείγουσα περίθαλψη ατυχημάτων

-Να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης της περίφραξης του γηπέδου με σκοπό να αφαιρεθούν όλα τα προεξέχοντα υλικά (σύρματα, σίδερα) από την περίφραξη και να στερεωθούν πλήρως όλα τα κομμάτια της περίφραξης που δεν είναι στέρεα

-Να τοποθετηθούν απαγορευτικές ταινίες και πινακίδες περιμετρικά των εγκαταστάσεων που σφραγίζονται και να μην επιτρέπεται η είσοδος και η παραμονή σε κανέναν με ευθύνη της Διοίκησης.

Επανέλεγχος

Ο Πρόεδρος της Διοίκησης του ΕΑΚΚ καλείται να ενημερώσει εγγράφως τη Διεύθυνση Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αποκατάσταση των ανωτέρω, προκειμένου να ακολουθήσει η διαδικασία για τη σύγκληση της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων και Αθλητικών εγκαταστάσεων ΠΕ Κέρκυρας για τον επανέλεγχο.

Η απόφαση έχει κοινοποιηθεί στη ΓΓΑ, στην ΕΠΟ, στην ΕΠΣΚ, Α. Διεύθυνση Κέρκυρας και στον πρόεδρο της διοίκησης του ΕΑΚΚ. 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ