Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΠΙΝ: Πρόγραμμα επαγγελματικής ένταξης 650 ανέργων στο Ιόνιο

επαγγελματική ένταξη
30 Μαρτίου 2023 / 12:42

325 στην Κέρκυρα - Η εκπαίδευση αφορά σε κρίσιμους τομείς της αγοράς εργασίας, στους οποίους η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού είναι μεγάλη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιδοτούμενο πρόγραμμα για την επαγγελματική ένταξη στην αγορά εργασίας 650 ανέργων στα Ιόνια Νησιά, ξεκινάει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Τη σύμβαση με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Χ. Ζαφειρόπουλο, υπέγραψε το πρωί της Πέμπτης, η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, παρουσία της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη Μελίτας Ανδριώτη.

«Έχουμε ξεκινήσει μια δυναμική πορεία για την ανάπτυξη την τουριστική, η οποία παρασύρει το εμπόριο, τον πρωτογενή τομέα, όλες τις υπηρεσίες. Δεν μπορούμε να παραλείψουμε την επιτάχυνση των διαδικασιών και την καινοτομία, προκειμένου να ενδυναμώσουμε τους ανέργους να μπορούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Τώρα στην αρχή της τουριστικής περιόδου που είναι έντονη και διάχυτη η αναζήτηση ανθρώπινου δυναμικού καταλαβαίνουμε, τι σημασία έχει η υπογραφή της σημερινής σύμβασης και ουσιαστικά και συμβολικά για την αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης εργαζομένων από τις αγορές όλων των νησιών μας», ανέφερε η κ. Κράτσα.

Κατάρτιση σε κρίσιμους τομείς

Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ΕΠ «Ιόνια Νησιά» 2014 – 2020 είναι π/υ 1.999.185,50 ευρώ και απευθύνεται σε νέους (15-29 ετών) αλλά και μακροχρόνια άνεργους (29-55 ετών) με στόχο την ένταξή τους στην αγορά εργασίας σε κρίσιμους τομείς, στους οποίους οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό είναι μεγάλες, όπως στον ξενοδοχειακό, στην εστίαση στη διοικητική υποστήριξη και στο εμπόριο.

Ειδικότερα η κατάρτιση αφορά τα εξής εκπαιδευτικά προγράμματα: Υπάλληλος υποδοχής/εξυπηρέτησης πελατών ξενοδοχείου, στέλεχος εξυπηρέτησης πελατών εστιατορίου-διατροφικά προϊόντα, πωλητής λιανικής, υπάλληλος διοικητικής υποστήριξης επιχειρήσεων, σχεδιασμός ιστοσελίδων και εφαρμογών, χρήση τεχνικών εργαλείων (e commerce).

Εκπαιδευτικό επίδομα

Το πρόγραμμα αφορά σε 650 ανέργους σε όλο το Ιόνιο. Ειδικότερα στην Κέρκυρα οι καταρτιζόμενοι θα ανέλθουν στους 325, στη Ζάκυνθο στους 130, στην Κεφαλονιά στους 110, στη Λευκάδα στους 75 και στην Ιθάκη στους 10.

Στους ωφελούμενους που θα ολοκληρώσουν την παρακολούθηση προγραμμάτων θα καταβληθεί εκπαιδευτικό επίδομα συνολικού ποσού 1.037.887,50. Ειδικότερα, η επιδότηση ανέρχεται στα 5 ευρώ την ώρα και προβλέπεται θεωρητική κατάρτιση 100 ωρών και πρακτική κατάρτιση 200 ωρών. Επιπλέον θα έχουν και την δυνατότητα πιστοποίησης των προσόντων που θα αποκτήσουν. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από το υποέργο Ι που αφορά στη συμβουλευτική και την κατάρτιση των ανέργων.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ