Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κηρύχθηκε η έναρξη εργασιών της 102ης Συνόδου Πρυτάνεων στην Κέρκυρα

Σύνοδος Πρυτάνεων
22 Μαρτίου 2023 / 15:06

Θα συζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν τα ΑΕΙ, τεχνικά, θεσμικά και οικονομικά ζητήματα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την έναρξη των εργασιών της 102ης Συνόδου Πρυτάνεων κήρυξε σήμερα το πρωί ο Πρύτανης του Ιονίου και προεδρεύων Ανδρέας Φλώρος καλωσορίζοντας στην Κέρκυρα, όλους τους επικεφαλής των ελληνικών πανεπιστημίων. 

Στην εναρκτήρια συνεδρία παραβρέθηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, όπως και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιάννης Κοντός, οι οποίοι τόνισαν την αγαστή συνεργασία που έχουν με το ακαδημαϊκό ίδρυμα της Κέρκυρας.

Οι Πρυτάνεις σήμερα και αύριο θα συζητήσουν για όλα τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τα ΑΕΙ, τεχνικά, θεσμικά και οικονομικά ζητήματα. Μεταξύ αυτών, η υποχρηματοδότηση, η έλλειψη προσωπικού και δη διοικητικού, ενώ ο οικοδεσπότης της Συνόδου αναμένεται να προτάξει το ζήτημα της διαβάθμισης των καλλιτεχνικών πτυχίων σε συμμόρφωση με το Ευρωπαϊκο πλαίσιο προσόντων.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αυριανή ημέρα, όπου αναμένεται να παρευρεθεί στο κλείσιμο των εργασιών της Συνόδου, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Υφ. αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης Άγγελος Συρίγος, όπως και ο Γ.Γ.  Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδυσσέας Ιωάννης Ζώρας. 

Το τετραήμερο των εργασιών θα καταλήξει σε ένα κείμενο συμπερασμάτων, πάνω στο οποίο οι Πρυτάνεις θα αναζητήσουν λύσεις από το Υπουργείο Παιδείας.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ